Alexander Sjögren tränar inför Bocuse d’Or i ett specialbyggt kök
28 Mar 2016
För första gången någonsin får Sveriges kandidat i Bocuse d’Or möjlighet att träna i ett specialbyggt tävlingskök. Köket har möjliggjorts av Stockholmsmässan tillsammans med Gastronomi Sveriges sponsorer. Idag torsdag den 24 mars sätts det upp i Mood Stockholms lokaler på Regeringsgatan 61 för att sedan flyttas till GastroNord på Stockholmsmässan.
Alexander Sjögren kommer att träna dagligen i tävlingsköket i Moods lokal på Regeringsgatan mellan den 5-22 april. Under vissa perioder får också allmänheten möjlighet att se Alexander träna på nära håll.
Den 26-29 april flyttas köket åter till Stockholmsmässan och GastroNord, där Alexander inför publik fortsätter sin träning mellan kl. 09.00–14.00 varje dag. Förutom matlagning av världsklass kommer mässbesökarna även kunna ta del av intressanta intervjuer och samtal vid bordet framför Alexanders kök.
– Tidigare tävlande i Bocuse d’Or kommer att berätta vad tävlingen betytt för dem och för svensk gastronomi, och varje dag avslutas med att Alexander och hans team intervjuas. Dessutom har vi bjudit in för branschen intressanta personer som kommer att ha spännande samtal om dess utveckling och framtid, berättar Frida Rönnlund på Gastronomi Sverige, som ansvarar för den svenska Bocuse d’Or-satsningen.
GastroNord är norra Europas viktigaste fackmässa för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
Mässan arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
28 Mar 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok