Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

8 av 10 föredrar fysiska möten framför digitala

 
8 av 10 föredrar fysiska möten framför digitalaDet finns flera fördelar med personliga möten, visar en ny undersökning. Möten i jobbet är värdefullt, fysiska möten slår digitala möten och vi går helst på möten i vårt närområde. Det visar en undersökning som Åby Arena genomfört bland västsvenskar inför vårens invigning av Göteborgs nya mötesplats.

I en tid då vi kan göra det mesta digitalt – alltifrån att handla till att träffa läkare – finns det saker som vi fortfarande föredrar att göra fysiskt. En sådan sak är att gå på möte. De främsta anledningarna till att vi vill träffas öga mot öga istället för via skärmar är att vi tycker det är enklare att bygga relationer vid fysiska möten och att det helt enkelt är trevligare. Det visar en undersökning i vilken en panel med 600 personer från Västsverige fått svara på frågor om möten. Bakom undersökningen står Åby Arena, som består av Åbytravet samt helt nya Åbymässan och Åby Hotel. Tillsammans slår dessa aktörer i vår upp portarna till Göteborgs nya mötesplats, knappt tio minuter från centrala Göteborg, och inför invigningen ville de ta reda på vad folk egentligen tycker om möten.

– Vi vill sätta mötet i centrum! Med Åby Arena skapar vi en plats där folk kan mötas, prata, komma på nya idéer och lära känna varandra. Vi tror att möten mellan människor är en nyckel till framgång, och vi har sett i vår undersökning att det är många som håller med oss. Därför känner vi oss övertygade om att vårt gemensamma erbjudande med en ny och inspirerande plats för möten - stora som små, privata som professionella, ligger helt rätt i tiden säger Kristina Wärmare, Sales & Marketing Manager på Åbymässan.

I undersökningen har det framkommit att exempel på saker som mäss- och hotellbesökare tycker är viktigt är att det finns god mat, spännande upplevelser i närheten och gott om parkeringsplatser. Med Åbytravet och flera restauranger i direkt anslutning samt goda parkeringsmöjligheter bekräftar undersökningen att Åby Arena satsat på rätt saker.

– Den som besöker oss kan nu kombinera travupplevelser med att gå på mässa, konferera i moderna lokaler, äta på någon av restaurangerna och sedan sova gott på Åby Hotel. Undersökningen vi genomfört visar att många upplever att det påverkar ett möte positivt att ha en närvaro av djur, så det känns kul att kunna erbjuda de som har möten på Åby Arena närheten till våra fina hästar, säger Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet.

De fem främsta anledningarna till att folk föredrar fysiska möten framför digitala

1. Det är enklare att bygga relationer med kollegor.
2. Mindre risk för missförstånd när man ser allas kroppsspråk.
3. Det är trevligare.
4. Man lär känna de andra deltagarna.
5. Problemlösningen ökar när alla är på samma ställe.

Fem saker som hotell- och mässbesökare uppskattar

1. Inspirerande miljö
2. Bra Wifi
3. Bra ytor för möten
4. Nya och fräscha lokaler
5. Träningsmöjlighet
Åby Arena invigs våren 2019 i Mölndal, strax utanför Göteborg. Här ingår Åbymässan, Åbytravet, Åby Mat & Möten, Åby Hotel och Friskis & Svettis. Det är ett samarbete mellan fastighetsägaren Klövern AB,  Åbytravet, mässbolaget Easyfairs och den familjeägda hotellaktören HKC Hotels. Åby Arena är det enda mötes- och upplevelsekonceptet i Sverige där trav, mässa, hotell, mat, gym och konferens finns på samma område. 

www.easyfairs.com
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Easyfairs