Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny utbildning för landets konditorer

 
Werners Gourmetservice har tagit fram en utbildning för landets konditorer, för att bidra till utveckling i branschen. Kurserna riktar sig till yrkesverksamma på konditorier, caféer, butiker, hotell och restauranger.

Kurserna bidrar till en fördjupad kunskap och en förståelse för funktionerna samt byggstenarna som står till grund för skapande i köket, detta för att öppna för ytterligare kreativitet och nya möjligheter. Kurserna utgår från en standardteori och kommer sedan att anpassas efter deltagarna. Detta gör att recepturen kan variera och innehållet går att påverka för att passa deltagarnas behov och intressen.

Ansvarig för utbildningarna är Jesper Johansson tidigare verksam på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet.

Det finns fyra varianter av kurser, alla är uppbyggda så att teori och praktik kombineras.

Choklad
Råvarukunskap i kombination med smaktester och receptutveckling. Kursen bygger delvis på att varje kund skall erbjudas teknisk receptutveckling på choklad.

Glass & sorbet
Grunder i glass- och sorbettekniker med inriktning på choklad, nötter, frukt eller bär.

Mousse & tarte
En variation av grundtekniker för moussebakverk och tarte. Recepten är en variation av Franska klassiker och svenska smaker.

Pastry & dessert
Moderna tekniker med fokus på smak, konsistens och presentationsteknik. Från pre dessert, dessert på tallrik till petit four.

Jesper Johansson, Werners Gourmetservice Jesper Johansson, Werners Gourmetservice

Jesper kommer att prata kurser i Werners monter, B03:87, på Bak- & chokladfestivalen (Stockholmsmässan, Älvsjö) den 8-11 oktober.


Werners Gourmetservice  importerar  delikatesser från hela världen för den nordiska marknaden och har gjort sedan 1990.

Taggar

Nyheter