Ny utbildning för landets konditorer
2 Okt 2015
Kurserna bidrar till en fördjupad kunskap och en förståelse för funktionerna samt byggstenarna som står till grund för skapande i köket, detta för att öppna för ytterligare kreativitet och nya möjligheter. Kurserna utgår från en standardteori och kommer sedan att anpassas efter deltagarna. Detta gör att recepturen kan variera och innehållet går att påverka för att passa deltagarnas behov och intressen.
Ansvarig för utbildningarna är Jesper Johansson tidigare verksam på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet.
Det finns fyra varianter av kurser, alla är uppbyggda så att teori och praktik kombineras.
Choklad
Råvarukunskap i kombination med smaktester och receptutveckling. Kursen bygger delvis på att varje kund skall erbjudas teknisk receptutveckling på choklad.
Glass & sorbet
Grunder i glass- och sorbettekniker med inriktning på choklad, nötter, frukt eller bär.
Mousse & tarte
En variation av grundtekniker för moussebakverk och tarte. Recepten är en variation av Franska klassiker och svenska smaker.
Pastry & dessert
Moderna tekniker med fokus på smak, konsistens och presentationsteknik. Från pre dessert, dessert på tallrik till petit four.
Jesper kommer att prata kurser i Werners monter, B03:87, på Bak- & chokladfestivalen (Stockholmsmässan, Älvsjö) den 8-11 oktober.
Werners Gourmetservice importerar delikatesser från hela världen för den nordiska marknaden och har gjort sedan 1990.
2 Okt 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok