Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Alexander Sjögren vinnare i Bocuse d’Or Sverige

 
Nu står det klart att Alexander Sjögren blir Sveriges nya representant i Bocuse d’Or,
världens mest prestigefyllda kocktävling. Den svenska uttagningen ägde rum idag på eftermiddagen på Restaurangakademien i Stockholm.

De fyra finalisterna tillagade varsin kötträtt som presenterades för juryn.
Efter kriterierna komposition, smak, presentation och teknik
övertygade Alexander Sjögren juryn och tävlar därmed för första gången i Bocuse d’Or.
Stafettpinnen som Sveriges representant lämnas nu över från Tommy Myllymäki som tidigare
i år tog brons i Bocuse d’Or, Kock-VM, i Lyon och en guldmedalj i EM i Stockholm förra
året.

Första utmaningen för Alexander Sjögren blir att tävla i Bocuse d’Or Europe som
arrangeras i Budapest den 10-11 maj 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en
plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017.

- Nu ska jag ge allt för att ge Sverige sitt första guld i Bocuse d’Or på 20 år. Jag är övertygad
om att jag har det i mig och jag kommer att göra allt i min makt i tid, engagemang och
kunskap för att nå dit, säger Alexander Sjögren.

Vinnarrätten bestod av lamm som färserad rulle och sylta. Fänkålsvariation, tryfferad fårost,
jordärtskocka och hällestadsvamp.

Juryns motivering lyder:
Lekfull genomarbetad presentation med nylagat gott lamm i olika texturer, framlyft av
överraskande fänkålssmak i en bra tilltalande balans, för dagen den godaste maten.

Juryn bestod av:
Henrik Norström, Tommy Myllymäki, Björn Franzén, Jonas Lundgren, Jonas Dahlbom, Stefan
Karlsson, Pekka Tereävä, Per Lunding, Peter Jelksäter och Fredrik Eriksson.

Alexander Sjögren vann Bocuse d’Or Sverige, som avgjordes idag. Alexander Sjögren vann Bocuse d’Or Sverige, som avgjordes idag.

Alexander Sjögren är bosatt i Lund och arbetade under nio år som köksmästare hos Anders
Vendel. Nu har han fullt fokus på Bocuse d’Or med första anhalt Kock-EM i maj 2016.
Finalisterna i årets svenska uttagning var:
Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Alexander Sjögren.

Taggar

Nyheter