Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gotthards Krog i Umeå på coolaste listan

 
Gotthards krog har som enda svenska krog hamnat på The Guardians lista över de coolaste restaurangerna. 10 restauranger har valts ut för sin inredning och design i en ny bok och Umeåkrogen är den enda svenska.

Tidningen The Guardian har valt ut 10 restauranger över hela världen på sin toplista. Gotthards krog i Umeå är alltså med som en av de som lyfts fram för sina ovanliga koncept samt spektakulär inredning och design. Gotthards krog är i fint sällskap med topkrogar och barer från bland annat Hong Kong, Australien, USA, England och Guatemala. I en ny bok med titeln Lets Go Out again lyfter författarna Robert Klanten, Sven Ehmann, ­Michelle Galindo fram tio toprestauranger runt om i världen utifrån arkitektur och designens betydelse för helhetsupplevelsen. Man lyfter fram restauranger där arkitekter, designers, konstnärer i samarbete med restauratör och naturligtvis kockar tagit helhetsupplevelsen till en ny nivå.

- Vi är självklart jättestolta och glada för detta. Att The Guardian lyfter fram oss på Gotthards krog som enda Svenska krog är naturligtvis extra hedersamt. Vi har tagit fram konceptet tillsammans med arkitekt och designbyrån Stylt Trampoli och det ligger massor av jobb bakom. Kombinationen av Stadshotellets – och sjömanshusets genuina historia, Stylts design och arkitektur och Gotthardteamets mat- och dryckeskoncept har verkligen landat väl. Både hos Umeåborna och våra nationella och internationella gäster. Säger Cecilia Sanström Food& Beverage Manager på Blå Huset som äger Gotthards krog.

The Guardian har med Gotthards Krog på listan över världens 10 coolaste restauranger. The Guardian har med Gotthards Krog på listan över världens 10 coolaste restauranger.

The Guardian: http://www.theguardian.com/travel/gallery/2015/mar/04/10-of-the-worlds-coolest-restaurant-bars-interiors-in-pictures

Taggar

Nyheter