Lithells satsar på specialrökta korvar
17 Apr 2015
Rökiga smaker blir allt populärare och Lithells räknar med att nyheterna kan ta en stor del av den försäljningen och hoppas också öka andelen såld korv totalt.
– De flesta korvar har en svag rökighet men det finns
förvånansvärt få korvar som tydligt positioneras med en
rökig karaktär, vilket är vanligt om vi tittar på till exempel
påläggschark. Därför var det självklart för oss att lansera
en serie korvar med tydlig och samtidigt balanserad
rökighet som rökts extra länge med olika träslag. Att vi
valde just kabanoss, chorizo och grillkorv är såklart ingen
slump, det är sommarens favoriter på grillen, säger
Caroline Blomqvist, Brand Manager, Atria Food & Deli.
Sortiment
- Specialrökt Kabanoss – extra alspånsrökt, köttmängd: 71 %.
- Specialrökt Chorizo – bokspånsrökt, köttmängd: 71 %.
- Specialrökt Grillkorv – bokspånsrökt, köttmängd 60 %.
Korvarna stoppas och röks i Sköllersta och är tillverkade av svenskt kött.
17 Apr 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok