Kocktävling mitt i älven
6 Mar 2015
Tävlingen sker i ett uppbyggt militärläger á la MASH, den populära 70-talsserien.
Till Boden kommer sex lag från restauranggymnasier runt om i Sverige för att tillaga
vildmarksspecialiteter som vildsvinskarré, vildfångad lax och laxrom från Luleälven över
öppen eld. Den 26 mars går årets tävling av stapeln, en tävling som är den tredje i ordningen.
- Deltagarna bor i ett uppbyggt militärläger på Ängesholmen i tre dagar och under torsdagen
hålls tävlingen utomhus vid Luleälven. Där ska ungdomarna tillaga två varmrätter och skapa
dessa måltider över öppen eld, berättar Peter Holmbom, projektledare och restauranglärare,
Björknäsgymnasiet Boden.
Trädgårdh i juryn
Bodens egna elever från Björknäsgymnasiet ställer självklart upp med ett lag och kommer bli
bedömda av en jury bestående av flera stora matpersonligheter. Juryns ordförande är tv-kocken
Gustav Trädgårdh, segrare av Kockarnas Kamp i tv4 2014 och ägare till Sjömagasinet i
Göteborg.
Övning i projektledning
Arrangemanget drivs av elever från Björknäsgymnasiets samtliga program med handledning
från lärarna. Det är Sveriges största gymnasieövergripande projekt där 300 elever och 100
lärare deltar. Totalt förväntas mellan 1 500 och 2 000 besökare komma till tävlingen.
Bakom tävlingen står och restaurang-och livsmedelsprogrammet vid Björknäsgymnasiet i
Boden, med stöd från Bodens kommun, jägarförbundet, försvaret och Bodens näringsliv och
våra leverantörer.
Årets vildaste kocktävling för gymnasiet.
Datum: 26 mars.
Arrangörer: Björknäsgymnasiet i Boden.
6 Mar 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok