100 hotellrum i ny design av Gessle
7 Jan 2015
Den nya designen av totalt 100 hotellrum presenterades på Hotel Tylösand den 1 januari 2015. Resultatet är en genomgripande uppdatering i en toppmodern och elegant stil med snickerier i sobert dämpade toner.
Merparten av hotellets totalt 230 rum är redan nybyggda eller renoverade. Under 2015 och 2016 kommer alltså de resterande 100 rummen att få en ny inredningslinje utformad av Åsa Gessle, som har varit den drivande kraften bakom Hotel Tylösands visuella uttryck sedan Björn Nordstrand och Per Gessle tog över som ägare 1995.
- Eftersom ett hotell ständigt måste utvecklas har det varit en oavbruten resa för att Hotel Tylösand ska fortsätta vara en spännande och harmonisk helhet. De återstående 100 rummen är en viktig del i den utvecklingen, men det betyder inte att arbetet är avslutat. För det blir det aldrig. Ett bra hotell står aldrig still, säger Åsa Gessle med ett leende.
Belysningen utgör viktig del av konceptet i de nya Classic-rummen. Precis som vid arbetet med renoveringen av nya Leif’s Bar & Grill har Åsa utvecklat ljusdesignen tillsammans med belysningsspecialisterna By Rydéns - samma företag som hon samarbetade med vid utformningen av sin uppmärksammade lampkollektion på temat ”Peace and love”.
- Utgångspunkten har varit att förena det nytänkande och uttrycksfulla med en ombonad och trivsam känsla, menar Åsa.
Rikt på kontraster
Samtliga rum är dubbelrum med en yta på drygt 20 kvm, två sängar från Carpe Diem och en bekväm fåtölj som i ungefär hälften av rummen kan förvandlas till en extra sängplats. I effektiv kontrast till de dova snickerierna står en ljus golvbeläggning i form av klinker och heltäckningsmatta.
Renoveringen sker i etapper, där ytterligare 36 rum står klara under våren medan resterande 50 färdigställs under 2015-2016.
Hotel Tylösand Foto: Pamela Hanné" Hotel Tylösand Foto: Pamela Hanné
7 Jan 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok