Daniel Räms får revansch i Årets Kock
31 Okt 2012
Av totalt 146 bidrag till Årets Kock 2013 har juryn nu valt ut vilka 24 kockar som går vidare till någon av tävlingens båda semifinaler. Tolv semifinalister tävlar i Uppsala 13 november, och tolv tävlar i Jönköping den 20 november. Vilka kockar som tävlar i semifinalen i Jönköping offentliggörs den 6 november.
De 12 semifinalisterna i Uppsala 13 november och deras tävlingsrätter:
Jimmi Eriksson, Pontus Group, Stockholm
Skärgårdskalvrygg med lardo och som korv serveras med gratinerad potatispuré, lökar och värmdölingon samt ölsky
Richard Poland, Och himlen därtill, Stockholm
Blodduva bakad i tall och havre, blodkorv med krispigt äpple, palsternacka x3, lökar på tallkvistar, duvsky med svampkaraktär samt enbärsmyltade hjortron.
Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Solna
Kyckling från Hagby gård med betor, morot och kål
Johan Backeus, restaurang Lux, Stockholm
Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom
Bosse Johansson, Thoresta Herrgård, Bro
Kål 3.0 2012
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland
Robert Hedman, Görvälns slott, Järfälla
Kryddstekt svensk dovhjortsrygg och skuren korv smaksatt med Himmelsraften
Andreas Filipsson Printz, Cloud Nine Food & Cocktails, Stockholm
Kyndelfylld kaninrulle, korv på kaninlår och bovete. Svenska höstsmaker med svamp, färska tranbär och sherrysås
Johan Laiti, Hemmagastronomi Matstudio, Luleå
Renlav
Mikael Svensson, restaurang Eik Savoy, Oslo
Grillad ytterfilé av dovhjort från Svanöya serveras med brynt ekologisk grädde, dillinfuserat höstäpple, rostad havre och lök på två vis samt dillsmör
Markus Westh, Griffins Steakhouse, Stockholm
Variation på kanin från Vreta kaningård serveras med gula morötter, rostade hasselnötter, äpple och mörk buljong
Patrik Jonsson, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Solna
”Viltrubbad” älg med kål, äpple, lök och svamp
31 Okt 2012
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"