Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Undersökning: Många lägger över 10 timmar på att söka hotell

 
Undersökning: Många lägger över 10 timmar på att söka hotellFler än tre av fyra (77 %)1 svenska resenärer känner sig överväldigade av för många valmöjligheter när de ska välja hotell. Att boka hotell väcker många känslor. En ny undersökning från Hotels.com visar att fler än tre av fyra (77 %) svenskar tycker att det är svårt att välja hotell. Dessutom lägger nästan en tredjedel (31 %) över 10 timmar på att söka efter och välja ett hotell, och hela 8 % lägger över en vecka.

Att boka hotell är en stressfaktor för många. Medan en del resenärer känner sig förväntansfulla (46 %) och glada (37 %) när de letar efter hotell, känner sig  37 % av svenskarna överväldigade av den oändliga listan med hotellalternativ och en av fyra (27 %) känner sig stressade. 27 % av svenskarna skulle till och med hellre dammsuga hemmet eller städa badrummet (24 %) för att undvika stressen med att boka boende.

Fler resultat från undersökningen:

Närmre hälften (45 %) av svenskarna har gett upp sitt sökande helt och hållet för att det blev så tidskrävande. Det som är mest tidskrävande är att gå igenom alla tillgängliga hotell (47 %), följt av att läsa recensioner (37 %) och bestämma läge (33 %). 

 Nästan hälften (46 %) av svenskarna blir oftare överväldigade när de letar efter hotell jämfört med andra saker som kläder och restauranger. 

Nästan en tredjedel (31 %) av svenskarna lägger över 10 timmar på att söka efter och välja ett hotell, och närmre hälften (45 %) har gett upp sitt sökande helt och hållet för att det blev så tidskrävande.

 

1Undersökningen genomfördes mellan 2 – 8 april 2024 och totalt deltog 1 000 svenska vuxna som reser och bor på hotell på fritiden.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Getty Images/NicoElNino