Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sverige har fått ännu en 5-stjärnig campingplats

 
Sverige har fått ännu en 5-stjärnig campingplatsHafsten Resort och Camping Sveriges campingplatser har fått sina anläggningar klassificerade och Hafsten Resort och Camping i Bohuslän är numera en 5-stjärnig anläggning.

För att få 5 stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service och en skötsel av campingplatsen utöver det vanliga. De campingplatser som nu har 5 stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna. 

 Campingplatsernas klassificeringssystem mäter vad som erbjuds på anläggningen och vilken standard den håller, för att göra gästernas val av campingplats enklare. Klassificeringen är en bedömning av områdena hygien, miljön, service, aktiviteter och events och redovisar campingplatsens utbud och standard med 5 staplar, uppdelade i 5 nivåer i varje stapel. Det sammanfattande resultatet av klassificeringen redovisas också med ett stjärnbetyg, från 1-5 stjärnor. Stjärnorna ger gästen ett snabbt besked om campingplatsens standard och staplarna ger en mera detaljerad beskrivning av vad man kan förvänta sig.

Klassificeringen genomförs av Svensk Klassificering AB på uppdrag av SCR Svensk Camping. Att delta i klassificeringen är frivilligt och förbehållet medlemmar i SCR Svensk Camping.

– Klassificeringen visar att kvaliteten på campingplatsernas utbud bara blir bättre och bättre och det gäller inom alla de områden som bedöms. Det som är extra viktigt och lite av hjärtat på en campingplats är standarden på servicebyggnaderna och där har många lagt ner mycket tid, pengar och energi på att bygga nya eller renovera befintliga servicebyggnader så att de ska motsvara de förväntningar som gästerna har, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trender som märkts under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant. 

De 12 svenska campingplatser som har 5 stjärnor är följande:

Campingplats                                                        Var?                    
Apelviken.se                                                            Varberg
Byske Havsbad                                                        Byske
Böda Sand                                                               Löttorp
Daftö Resort                                                            Strömstad
Gustavsvik                                                              Örebro
Hafsten Resort och Camping                                   Uddevalla
Kneippbyn Resort Visby                                          Gotland
KronoCamping Lidköping                                       Lidköping
Sonjas Camping                                                       Öland
Västervik Resort – Lysingsbadet                             Västervik            
Pite Havsbad                                                           Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik                     Årjäng

www.camping.se  

Taggar

Nyheter