Sonny Petersson ny Vd på Steam Hotel och Actionbadet Kokpunkten
27 Dec 2023
Sonny Petersson, som inledde sin resa på Steam Hotel 2019 som Food & Beverage Manager, inom hospitality, där han under 15 år utmärkt sig i ledande befattningar på prestigefyllda resorts i USA som The Lodge i Torrey Pines, Pebble Beach och Portola Hotel & Spa i Monterey Bay. Under det senaste året har Sonny framgångsrikt axlat rollen som Operations Manager på Steam Hotel.
Han tillträder som VD den 1 januari och jobbar fram till dess nära nuvarande VD Felix Fuchs. I VD-rollen kommer Sonny Petersson även att ha övergripande ansvar för Actionbadet Kokpunkten, som ligger precis intill hotellet. Det är en anläggning som årligen välkomnar cirka 185 000 gäster från närområdet. Actionbadet har varit en betydande turistmagnet och en framstående plats som lockat besökare till Västerås sedan dess etablering år 2014.
–Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med mina 450 kollegor för att ta destinationen till nya, spännande nivåer. En målsättning blir att öka våra nuvarande ca 350 000 besökare till imponerande 400 000 under 2024. Det är ambitiöst, men jag tror att vår gemensamma kapacitet att skapa upplevelser är det som fortsätter att attrahera och imponera på våra gäster, säger Sonny Petersson.
27 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: