SNÖ vann Glass-SM på Gastro Nord
29 Apr 2016
- Det här är fantastiskt kul! Jag har jobbat hårt länge inför tävlingen och nu blir man ju så glad! säger Kenneth Erlandsson på SNÖ, som varit i branschen i många år och ägnat de sex senaste åren åt framför allt glass.
Juryns motivering lyder: ”För en hög nivå i alla de fyra kategorierna samt visat prov på härlig kreativitet och har haft stor kunskap om konsistenser och råvaror. Vinnaren av Svenska glassmästerskapen 2016 är SNÖ.”
Kenneth Erlandsson och SNÖ, fick den högsta sammanlagda poängen i de fyra i kategorierna hasselnötsglass, jordgubbsglass och citronsorbet samt Glassmästarens favorit; en egen valfri smak av sorbet eller glass. SNÖ fick två silver, ett brons samt en guldmedalj i Glassmästarens favorit som var en myntaglass med gurka och melon.
Guldmedalj i hasselnötsglass tilldelades Finnmans kalasglass från Skogås i Stockholm och guld i citronsorbet gick till Karlskronaglass i Karlskrona. I kategorin jordgubbsglass utsågs silver som högsta medalj och den tilldelades SNÖ. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.
Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, bland annat lagledare för konditorlandslaget och konditor Magnus Johansson, bland ansvarig för Nobeldesserten i 10 år, var juryns ordförande.
Övriga deltagare i juryn var Josefine Baummann, Chokladfabriken, Årets konditor 2011; Per Klein, Lundbergs Konditori Gröndal, Årets konditor 2003; Lina Östberg, Konditorlandslaget, Sthlm Dessert och Choklad; Anders Oskarsson, Årets konditor 2015, Nilssons Konditori i Oskarshamn; Martin Gregori, Gelato Academy, Valmar och Christian Bonfiglioli, Gelato University, Carpigiani.
Tävlingen arrangeras av GastroNord i samarbete med Föreningen Årets Konditor.
GastroNord & Vinordic pågår 26-29 april på Stockholmsmässan. Mässorna arrangeras vartannat år och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
www.gastronord.se, www.gastronomicweek.se
29 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"