Smaskiga Halloweenrecept från Sheraton
29 Okt 2016
På Sheraton i Stockholm har det dekorerats med pumpor och det serveras goda rätter med inslag av pumpa under Halloween och Allhelgonahelgen. Här delar deras kök med sig av två av sina recept.
För 2 personer:
100 gram Aborio ris
1 Gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta
1 butternut pumpkin
1 liter grönsaksbuljong
Rapsolja
Gör så här:
Tärna pumpan och rosta den i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.
Stek vitlök och gul lök i rapsolja. Lägg till riset så att det täcks av oljan och löken.
Häll långsamt i buljongen på låg värme och rör om hela tiden.
Ta ut pumpan från uggnen och lägg i den i risotton, salta pappa och strö över mald muskot.
Garnera med parmesan vid servering.
Sheraton pumpkin cupcakes
250g osaltat smör
250g strösocker
250g vetemjöl special
1 kryddmått salt
4 mellanstora ägg
4 matskedar mjölk
2 x 12-håls muffinplåtar med muffinformar i
Rostade pumpabitar (små tärningar 1 x 1 cm)
Gör så här:
Sätt ugnen på 190C. Lägg smöret i en skål och vispa tills det blir mjukt. Tillägg socker, mjöl, salt, ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Använd en glasskopa eller sked och portionera upp smeten i muffinsformarna. Lägg i de rostade pumpabitarna i smeten. Placera båda muffinplåtarna i ugnen i ca 20 minuter till båda plåtarna blir gyllenbruna. Ta ut plåtarna från ugnen. Låt dina cupcakes svalna i sina formar i några minuter. Läggsedan över dem på ett ugnsgaller. Dekorera pumpan med valfri frosting.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sheraton
29 Okt 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok