Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Renoverar och bygger om hotell i Karlskrona

 
Renoverar och bygger om hotell i KarlskronaByggföretaget JSB Construction AB meddelar att de har fått uppdraget att genomföra om- och tillbyggnation av Scandic hotell på Borgmästarkajen i centrala Karlskrona till Midstar.

Marinstaden Karlskrona är utspridd på 30 öar och Scandic Karlskrona är beläget vid vattnet på ön Trossö med bara några få minuters avstånd till alla attraktioner i Karlskrona.

Nu ska hotellet få en större yta genom en om- och tillbyggnation. Det innefattar en helt ny hotelldel/flygel, påbyggnation av en våning på den befintliga byggnaden samt utbyggnad och renovering av befintlig restaurang, storkök och receptionsdel. Totalt utökas hotellet med 76 nya hotellrum, inklusive 2 sviter, restaurangdel, storkök och wellness-avdelning med utomhuspool och gym. Den nya tillbyggnaden kommer att harmonisera med den befintliga byggnadens uttryck med fasad i skiffer, trä och plåt.

Beställare för projektet är Midstar och genomförs i samverkansformen partnering. Den totala byggytan för tillbyggnationen är ca 3700 m² (BTA).

Projektet håller hög hållbarhetsprofil och kommer att byggas enligt certifieringarna "Svanen" och "Bream in use". Scandic hotell har högt ställd egenambitionsnivå när det gäller brandsäkerhet och kommer därför även byggas enligt standarden för "Väl Brandsäkert hotell".

Projektering har påbörjats, och projektet kommer att genomföras i flera etapper. Projektet planeras vara klart för överlämning i maj 2025.


Av: Annika Rådlund Källa och illustration: JSB

Taggar

Bygg Hotell Nyheter