Recept: Haymarket by Scandics Julcocktail
9 Nov 2022
Recept cocktail:
6cl Blossa 22 New Orleans
1,5 cl Martell V.S.O.P
2 stänk Peychaud’s Bitters
Grädde: (4–6 cocktails)15cl Crème de Cacao (vit)
2dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)
1 liten nypa salt
Gör så här:
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädde lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker.
Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden. Servera!
9 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"