Recept: Haymarket by Scandics Julcocktail
9 Nov 2022
Recept cocktail:
6cl Blossa 22 New Orleans
1,5 cl Martell V.S.O.P
2 stänk Peychaud’s Bitters
Grädde: (4–6 cocktails)15cl Crème de Cacao (vit)
2dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)
1 liten nypa salt
Gör så här:
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädde lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker.
Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden. Servera!
9 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"