Recept: Haymarket by Scandics Julcocktail
9 Nov 2022
Recept cocktail:
6cl Blossa 22 New Orleans
1,5 cl Martell V.S.O.P
2 stänk Peychaud’s Bitters
Grädde: (4–6 cocktails)15cl Crème de Cacao (vit)
2dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)
1 liten nypa salt
Gör så här:
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädde lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker.
Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden. Servera!
9 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Internationell kedja har öppnat sitt första hotell i Sverige
"Detta är i linje med vårt strategiska fokus på hållbar tillväxt och ambition"
-
Höstens restetrender
"Svenskarnas höstresor speglar en önskan att förena nya äventyr med bekanta destinationer"
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.