Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Haymarket by Scandics Julcocktail

 
Recept: Haymarket by Scandics JulcocktailI bar Americain på Haymarket by Scandic har prisbelönte bartendern Nils Pettersson skapat en exklusiv cocktail med Årets glögg - Blossa 22 New Orleans som grund. Tillsammans med glöggsmakerna återfinns toner av  lussebullar och den vita chokladpralinen från Aladdinasken. Cocktailen kommer att serveras från den 11 november i en begränsad upplaga.


Recept cocktail:

6cl Blossa 22 New Orleans

1,5 cl Martell V.S.O.P

2 stänk Peychaud’s Bitters

Grädde: (4–6 cocktails)15cl Crème de Cacao (vit)

2dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)

1 liten nypa salt


Gör så här:

Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädde lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker.
Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden. Servera!