Ny limiterad whisky från Mackmyra
12 Jun 2019

Mackmyra presenterar resultatet av ännu en innovativ slutlagring i serien Moment, med få limiterade upplagor. Moment Skogshallon är en elegant single malt whisky som delvis mognat på ex-bourbonfat mättade med vin på svenska vilda hallon, med tillägg av några kryddiga amerikanska ekfat. Mackmyras Master Blender, Angela D’Orazio, har med de finaste faten skapat en exklusiv whisky med smak av svensk sommar.
– Moment Skogshallon är en härligt somrig whisky med mjuk smak av röda bär som för tankarna till svensk sommar. Genom unika slutlagringar på våra finaste fat får vi hela tiden nya idéer, vilket leder till nya oanade whiskysmaker, säger Angela D’Orazio.
Genom kreativ finishlagring erbjuder Moment whisky konnässörer whisky i outforskat territorium. Tidigare Momentutgåvor har slutlagrats på vinfat som mättats med bland annat: lingon, hjortron, körsbär och björksav. Den nya whiskyn är som tidigare utgåvor i serien destillerad på Mackmyra Bruk och den är lagrad i Bodås Gruva.
Moment Skogshallon har en naturligt bärig och fruktig arom av jordgubbar, citrus, päronkola, vanilj, ingefära, vitpeppar och rostade ekfat. Även smaken är fruktig och bärig med inslag av syrliga karameller och mjuk kryddighet av vanilj och tobaksblad. I eftersmaken klingar mjuka aromer av syrliga karameller, vanilj och tobaksblad i munnen.
1
Alkoholhalt: 44,4 %
Volym: 700 ml
Total buteljerad volym: 1 511 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 18 juni 2019.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mackmyra
12 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Så mycket ökade logiintäkterna i sommar
"Sverige som turistland har verkligen levererat i sommar"
-
Drinkrecept: Apple tree av barchefen på Grand Hotel Saltsjöbaden
Drinken serveras i ett kylt coupeglas för att ge känslan av en äppelblomma som precis öppnat upp.
-
Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West
Satsar på festivalmat utöver det vanliga
-
Ramundberget arrangerar gratis matlagningskurs för ungdomar
"Vi gör detta av flera skäl"
-
Scandic Ariadne totalrenoveras
Bygger relaxavdelning och skybar på sjuttonde våningen
-
Konkursvåg väntas inom flera branscher i höst
"Konkurser ligger på rekordlåga nivåer nu men förväntas öka under hösten"
-
Nytt samarbete för att återvinna textilier från hotell- och restaurangbranschen
"Processen kombinerar avfallet med skogsråvara"