Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar Art Space på Bank Hotel

 
  • Svenskt modefoto 1952–2019 öppnas upp för allmänheten den 29 mars.

    Svenskt modefoto 1952–2019 öppnas upp för allmänheten den 29 mars.

  • Konst i de gamla bankvalven på Bank Hotel i Stockholm.

    Konst i de gamla bankvalven på Bank Hotel i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
 Bank Hotel har byggt en egen internationell konstsamling och låtit unga lovande svenska konstnärer inreda rummen. Nu tar hotellet nästa steg och förvandlar bankvalvet till konsthall.

Konsten är central på Bank Hotel och här ryms allt från svenska konstnärer till internationella stjärnskott i rummen, restaurangen, lobbyn och på hotellet. Konstutställningen på hotellet visar konst av unga svenska konstnärer från Young Art, advokatfirman Vinges konstsamlingar och nu även i hotellets Art Space där kontinuerliga utställningar kommer visas upp och kureras av konstexperterna CFHILL.

- Det här är den mest spännande och viktigaste delen av Bank Hotels konstsatsning. Här finns det en möjlighet för alla som är intresserade av modern konst att ta del av det i en unik miljö, säger Per Gunne, Vice VD Stureplansgruppen


Art Space tar plats i det forna bankvalvet med fokus på den samtida konstscenen med både privat och kommersiell konst. Den första utställningen Svenskt modefoto 1952–2019 öppnas upp för allmänheten den 29 mars och inriktar sig på fotomodekonst från 13 svenska etablerade och hyllade fotografer. Utställningen är öppen för allmänheten och är gratis att besöka.

Det kommer vara en mycket ambitiös utställning med 42 olika fotografier tagna från det oskyldiga femtiotalet till det starka attityderna under 2000-talet. I fotoutställningen ryms verk från fotografer som Mikael Jansson, Camilla Åkrans, Denise Grünstein och Robert Nettarp med unika porträtt av Alicia Vikander, Natalie Portman och många fler.

Till skillnad från konsten som hänger på hotellet är all konst i Art Space till salu och går att köpa via CFHILL.

- Jag älskar idéen av att människor kommer till ett välkomnande vackert hotell och direkt där möts av fantastisk konst. På Bank Hotel’s Art Space kommer gästerna alltid lära sig någonting samtidigt som de får en trevlig upplevelse av högsta kvalité. - Michael Elmenbeck, CFHILL

Stockholmsbaserade Dusty Deco står bakom inredningen i Art Space.

Art Space utställning Svenskt modefoto 1952–2019 öppnar fredag 29 mars och pågår fram till 19 maj.Bank Hotel är inrymt i gamla banklokaler på Arsenalsgatan 6 i Stockholm. Hotellet är inrett i tidstypisk jugendstil.


Stureplansgruppen  bedriver verksamhet inom restaurang-, nöjes-, kongress-, contract catering-, hotell- och upplevelseindustrin i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. 

CFHILL är ett art space med adress i ett 1600-talspalats i centrala Stockholm. På ca 800 kvm visas parallellt tre utställningar som byts ut cirka var 
tredje vcka.Utöver utställningar erbjuder CFHILL rådgivning för konstsamlare, både för privatpersoner och för företag. CFHILL grundades 2016 av Michael Elmenbeck, Michael Storåkers och Anna-Karin Pusic.
Av: Annika Rådlund Källa: Stureplansgruppen
Foto: Danger Österlin
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer