Mocktail till höstens festligheter
13 Aug 2019
Kopparberg Ciders Strawberry & Lime Alkoholfria cider har blivit en favorit i bryggeriets sortiment. Dagens ”mocktails” har dessutom utvecklats till att bli precis lika smakrika och spännande som alkoholhaltiga drinkar. Här kommer vårt favoritrecept att bjuda på redan i helge. Den tar cirka tio minuter att göra och receptet räcker till fyra personer.
Du behöver:
1/2 Lime
1/2 dl Sockerlag
1/2 dl Pressad lime
1/4 dl Koncentrerad jordgubbssaft
50 cl Kopparberg Cider Jordgubb & Lime Alkoholfri
5 st jordgubbar
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kopparbergs
13 Aug 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"