Mocktail till höstens festligheter
13 Aug 2019
Kopparberg Ciders Strawberry & Lime Alkoholfria cider har blivit en favorit i bryggeriets sortiment. Dagens ”mocktails” har dessutom utvecklats till att bli precis lika smakrika och spännande som alkoholhaltiga drinkar. Här kommer vårt favoritrecept att bjuda på redan i helge. Den tar cirka tio minuter att göra och receptet räcker till fyra personer.
Du behöver:
1/2 Lime
1/2 dl Sockerlag
1/2 dl Pressad lime
1/4 dl Koncentrerad jordgubbssaft
50 cl Kopparberg Cider Jordgubb & Lime Alkoholfri
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
13 Aug 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"