Mocktail till höstens festligheter
13 Aug 2019
Kopparberg Ciders Strawberry & Lime Alkoholfria cider har blivit en favorit i bryggeriets sortiment. Dagens ”mocktails” har dessutom utvecklats till att bli precis lika smakrika och spännande som alkoholhaltiga drinkar. Här kommer vårt favoritrecept att bjuda på redan i helge. Den tar cirka tio minuter att göra och receptet räcker till fyra personer.
Du behöver:
1/2 Lime
1/2 dl Sockerlag
1/2 dl Pressad lime
1/4 dl Koncentrerad jordgubbssaft
50 cl Kopparberg Cider Jordgubb & Lime Alkoholfri
5 st jordgubbar
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kopparbergs
13 Aug 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"