McDonald’s kommer att öppna över 30 nya restauranger
6 Feb 2019

De nya restaurangerna i Bollnäs och Södertälje bidrar till McDonald’s stora expansionsplaner i Sverige, där den kommande etableringen i Skellefteå också ingår. Ambitionen är att öppna 30–40 restauranger under de kommande fem åren.
- Vi har en ambitiös plan för expansion i Sverige och det är spännande att vi nu kommer igång med flera svenska städer som en del i planen. Vi ser stor marknadspotential i Sverige och det öppnar upp till flera nya arbetstillfällen och framförallt fler goda matupplevelser, säger Thomas Kelly, VD McDonald’s Sverige.
Med McDonald’s nya beställnings- och tillagningssystem så kan gästerna beställa och betala sin mat i lugn och ro, vid digitala beställningskiosker. När de har beställt kan gästerna slå sig ned, medan maten tillagas i köket. När maten är klar får gästen sin måltid serverad vid bordet. Det nya systemet betyder både ännu bättre burgare och minskat matsvinn
- De nya restaurangerna är moderna, tillgängliga och funktionella för att kunna erbjuda våra gäster en relevant och god upplevelse. När maten nu tillagas direkt vid beställning, och med bordsservering, kommer våra gäster få en ännu bättre helhetsupplevelse, säger Andreas Larsson, Real Estate Manager McDonald’s Sverige.
Samtliga restauranger som är en del av expansionen kommer också utrustas med laddstolpar. Detta så att elbilsburna gäster har möjlighet att snabbladda bilens batterier under restaurangbesöket utanför restaurangen.
Om McDonald’s i Sverige
Har 200 restauranger i Sverige. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Under 2019 kommer tre nya resaturanger att öppna och under de närmaste fem åren över 30 till.
6 Feb 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"