Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max öppnar sin största restaurang imorgon

 
  • Max Medis med 320 sittplatser öppnar i morgon.

    Max Medis med 320 sittplatser öppnar i morgon.

  • Max Medis ligger precis intill tunnelbanestationen Medborgarplatsen.

    Max Medis ligger precis intill tunnelbanestationen Medborgarplatsen.

Föregående
Nästa
 

 Imorgon öppnar Max Medis, restaurangkedjan Max största restaurang hittills. Den ska ha ett  unikt koncept både  i fråga om design och burgare.

Restaurangen ligger precis intill Björns Trädgård vid Medborgarplatsen i Stockholm. I lokalerna huserade tidigare den kinesiska restaurangen Ming Garden. Ombyggnationen har tagit tid och tillstånden för att få göra dem likaså. Men nu är det dags för att inviga den nya restaurangen som är i två plan med en stor uteterrass.

- Förutom att restaurangen är unik i sin storlek och design så har vi också tagit fram tre helt unika produkter som bara finns på Medis, berättar Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på Max Burgers.

Det är tre gröna produkter som bara finns på Max Medborgarplatsen: BBQ No Chicken, Lyxshake Vegan Hallon Choklad och en så kallad Oumph!-låda. Burgaren är en lakto-ovo vegetarisk burgare med cheddarost och en rökig barbequesås och den heta Oumph!-lådan är vegansk innehåller jalapeños och Sriracha-ketchup. 

Restaurangens design följer konceptet som Max tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs, men har vissa detaljer som skiljer sig från de andra 123 restaurangerna i Sverige.

- Det är vår största restaurang, vårt flaggskepp, och vi har lagt extra krut på design i restaurangen, berättar Christoffer Bergfors. Eftersom vi har fått äran att ta över de här anrika lokalerna så har vi valt att behålla vissa utmärkande detaljer som gör lokalen unik.

Lokalen, som från allra första början huserades av en mjölkbar på 1930-talet, var inredd med ett speciellt stengolv som Max valde att behålla i den omfattande renoveringen.

Restaurangen har 320 sittplatser och gästerna kan välja om de vill sitta inomhus, på uteserveringen eller terrassen med utsikt över Björns trädgård och Medborgarplatsen. För att få sin mat snabbt kan gästerna beställa via någon av de 15 expresskassorna som finns utplacerade längs kassalinjen. Restaurangen har också specialiserat produktionen och servicen för att matgästerna smidigt ska kunna beställa, betala och få maten levererad. 


Max Medborgarplatsen öppnar den 10 april kl 10.00. Restaurangchef är Erfan Jalilian.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max 

  
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer