Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackmyra lanserar Jaktlycka

 
Mackmyra lanserar JaktlyckaJaklycka är höstens lansering från Mackmyra. Nu lanserar Mackmyra årets höstutgåva som fått namnet Jaktlycka, en whisky som inspirerats av våra uråldriga skogar och dess smakrika skatter. Det är single malt som lanseras i limiterad upplaga.

Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter, vilket har blivit en tradition i Sverige sedan 15 år. Säsongsutgåvorna har dessutom gjort destilleriet Internationellt känt genom slutlagringen av whisky på fat mättade med smaker som ligger den svenska naturen nära. 

I höstens utgåva har Mackmyra använt sig av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin, Jakt, vilket resulterat i en ny klassisk hantverksmässig svensk whiskysmak.

Grythyttans passionerade och hantverksmässigt vinmakare Per och Ingunn skapar naturliga bärviner med omtanke och respekt för naturen och råvarorna. De använder sig endast av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser, då de är helt övertygade om att bären talar för sig själv.

– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld av skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra. 

 


Mackmyras säsongswhisky Jaktlycka lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 2 september 2020.