Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Klimatsmarta tygpåsar tillverkade av hotellakan

 
Klimatsmarta tygpåsar tillverkade av hotellakanMatsmart och Reused Remade inleder hållbart samarbete Reused Remade är en svensk innovation med ambitionen att inspirera till ett mer klimatsmart användande av redan befintliga resurser. Genom en patentsökt metod har de tagit fram klimatsmarta tygpåsar tillverkade av 100 procent återanvända hotellakan som annars skulle ha kasserats. 
Reused Remades produkter finns sedan 2017 på den svenska marknaden där Systembolaget och Ica Sverige AB var först ut. Från och med juni 2019 finns de nu även tillgängliga att köpa via Matsmart.se.  

Reused Remade erbjuder ett alternativ till plastpåsen och i jämförelse med plast, återvunnen polyester och  bomull så minskar företagets tygpåsar avsevärd plastnedskräpning, växthusgaser och vattenkonsumtion. 

På EU-nivå har fler åtgärder tagits för att minska användandet av plastpåsar och en ny lag som förbjuder plastprodukter för engångsbruk införs år 2021. Även på hemmaplan vidtas åtgärder för minskad plastanvändning och från och med nästa år införs en ny skatt på plastpåsar som innebär att en vanlig plastpåse kan kosta upp till sju kronor. 
 www.reusedremade.com


Taggar

Miljö Hotell Nyheter