Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Klimatsmart julmust

 
Klimatsmart julmustSoda Stream Classic Julmust Julmust har varit ett klassiskt inslag i det svenska julfirandet sedan 1920-talet. Den är idag lika självklar som julskinkan och prinskorven. Faktum är att cirka 1500 ton burkar och PET-flaskor fylls med must. En konsumtion som belastar miljön ordentligt i juletider.

Soda Stream Classic must minskar avsevärt på avfallet,  en förpackning på 44 cl smaksättning ger 7 liter färdig julmust. Allt som krävs förutom en kolsyremaskin och smaksättning är vatten ifrån kranen.

Även om vi generellt sett är duktiga på att återvinna så påverkar en plastflaska miljön negativt i form av tillverkning och tunga transportsträckor. 

– Svenskarna dricker enorma mängder julmust under december. Vi på Soda Stream villsåklart erbjuda ett miljövänligare alternativ, säger Michele Fitzwilliams, nordisk marknadsdirektör på SodaStream.

Svenskarna är enligt SodaStreams senaste varumärkesundersökning bland de bästa i världen när det kommer till att bubbla sitt eget vatten.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Soda Stream