Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Franska Cidraie släpper ekologisk päroncider

 
Franska Cidraie släpper ekologisk päronciderCidraie Organic Pear Den 1 juni lanseras Cidraie Organic Pear i Systembolagets ordinarie sortiment. Den franska Cidraie Organic Pear kommer från Normandie, ett område som är känt för sina rika äppel- och päronodlingar.

Cidraie Organic Pear är en fransk halvtorr och medelfyllig ljus cider från Normandie, som består till 100% av ekologiska produkter. Cidern tillverkas endast av äppel- respektive päronmust och vildjäst, utan tillsatt socker. Vid framställningen av Cidraie Organic Pear används en sen päronsort som mognar från oktober och framåt. När musten är pressad och klar använder man sig uteslutande av en naturlig vildjäst, som ger en naturlig, komplex och nyanserad smak.

- Cidraie Organic Pear innehåller inget tillsatt socker och har en frisk, halvtorr smak av naturliga päron som balanseras av lätta och friska citrustoner. Den passar utmärkt att dricka som den är, men smakar också fantastiskt bra till en bit ost, säger Marina Misisca, Brand Manager French Portfolio, Pernod Ricard Sweden.


Källa och foto: Pernod Ricard