Eriks såser lanserar sås med Västerbottensost
16 Apr 2018
I vår förenas två klassiska varumärken när Eriks Såser lanserar en sås gjord på Västerbottensost efter Erik Lallerstedts egna recept.
Sås Västerbottensost doftar härligt och har en vacker gyllengul färg. De små ostbitarna ger en spännande konsistens och bidrar samtidigt till den lena och syrliga smaken. Såsen passar utmärkt till både kyckling och fisk eller som dipp till exempelvis grillade rotfrukter.
– Jag har alltid älskat Västerbottensost och det är ingen hemlighet att jag länge velat göra något med den. Nu när såsen är färdig känns det riktigt bra. Både smaken och känslan av rikligt med ost i fin balans. Jag tycker den är ovanligt suverän till grillad kyckling eller varför inte till en krispig cesarsallad, säger Erik Lallerstedt.
Västerbottensost är ett av Sveriges äldsta och mest välbevarade varumärken och osten smakar precis likadant idag som vid 1800-talets slut, då den först började tillverkas.
– Vi är väldigt glada över det fina samarbetet med Norrmejerier. Vi har testat oss fram i provköket för att hitta den perfekta balansen och är väldigt stolta över slutresultatet. Erik Sås Västerbottensost är krämig och god och det känns härligt att äntligen få lansera, säger Michael Mobach, produktchef på Eriks.
Om Erik Lallerstedt
Kocken Erik Lallerstedt har bland annat belönats med stjärnor i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriks medaljen för sina gastronomiska insatser.
Kavli AB
omsätter 900 miljoner SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid anläggningarna i Älvsjö, Eslöv, Åbo. O. Kavli AB marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s, Hultbergs, Västerviks senap, Bärry, Skyr Isländsk yoghurt, Tigers yoghurt, Bollnäsfil, Perstorp ättika, Planti, Druvan och Lyckans Ost.
Av: Annika Rådlund Källa: Kavli
16 Apr 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan