Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Downtown Camper - årets bästa fasadskylt

 
  • Fasadskylten på Downtown Camper by Scandic .

    Fasadskylten på Downtown Camper by Scandic .

  • Sibyllans Kaffe och tehandel i Stockholm.

    Sibyllans Kaffe och tehandel i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
Fasadskylten på hotell Downtown Camper by Scandic i Stockholm utsågs igår till vinnare av Årets Skylt i Svenska Skyltpriset 2017. Skylten är designad av Problem Bob i samarbete med skyltleverantören FocusNeo (tidigare Focus Neon).

Juryns motivering:
 ”Skylten visar prov på en vacker, tekniskt väl utförd och en så välintegrerad anpassning till arkitekturen att hela fasaden engageras i uttrycket. En ljusmässigt lågmäld skylt som väcker intresse och uppmärksamhet genom ett designmässigt grepp som är innovativt, hållbart och elegant.”

Svenska Skyltpriset är ett nytt pris som arrangeras av branschorganisationen Ljusreklamförbundet och syftar till att hylla Sveriges vackraste och bästa ljusskyltar. Priset är nationellt och delas ut i tre kategorier: Årets Skylt, Årets Renovering och Årets Koncept.
Juryn i Svenska Skyltpriset består av Agneta Åsgrim Berlin, Antikvarie, Kulturarvsguiden i Jönköping, Viveca Rosencrantz, Arkitekt, FOJAB Arkitekter AB i Malmö, Ronnie Forsberg, Arkitekt, Wester + Elsner Arkitekter i Stockholm, samt Magnus Fältman, Creative Director, FCB Fältman & Malmén.

Vid sidan av vinsten i kategorin Årets Skylt vann FocusNeo även kategorin Årets Renovering för projektet Sibyllans Kaffe och Tehandel på Östermalm i Stockholm.

Juryns motivering lyder:
 ”Med ett varsamt arbete har en av Stockholms äldsta bevarade neonreklamskyltar renoverats. Nu lyser återigen Sibyllans Kaffe och Tehandel på Östermalm inbjudande mot Sibyllegatans passerande.”

- Vi är naturligtvis mycket glada över att kamma hem två av tre priser i Svenska Skyltpriset. Det är ett värdefullt bevis på att arbetet vi gör håller allra högsta kvalitet. All heder åt vår fantastiska personal som återigen bevisar sin spetskompetens inom skyltteknik, design och arkitektur, säger Magnus Näslund, VD FocusNeo.

Pris för Årets koncept tilldelas Knutpunkten i Helsingborg.
Leverantör: Accus 
Kund: Wihlborgs Fastigheter
Arkitekt: Tengbom  


Av: Annika Rådlund
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer