Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bokrelease: Vilda drinkar av bartender Bella Porcile

 
Bokrelease: Vilda drinkar av bartender Bella PorcileBella Porciles bok Vilda drinkar kommer ut 31 augusti. Bartendern Bella Porcile släpper den sista augusti sin bok Vilda drinkar via LB Förlag . Där delar hon med sig av både recept och tips på cocktails där ingredienserna kommer från naturen.

Sockerlag på vresros, sirap av granskott eller garnityr av kanderade nyponrosblad... Hon menar att redan på medeltiden använde man växter och örter i matlagning. Så som vi använder naturens smaker när vi lagar mat eller i medicinskt syfte, kan vi också göra när vi blandar drinkar.

 I Vilda drinkar får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, förföriskt vackra och utsökt goda drinkar. Du får dessutom grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, hur du kan ta tillvara på alla delar av en växt och vilka unika egenskaper de har. Att laga mat med närproducerade råvaror är självklart för många idag, Vilda drinkar tar det vidare till dryckesvärlden. 

– Det var mina vänner och bargäster som uppmanade mig att göra en cocktailbok och jag gillade idén. Vilda drinkar vänder sig till alla som är intresserade av att skapa någonting själva. Som gillar att göra drinkar men också att vara ute i naturen. Det är enkla recept, du behöver inte alls vara ett drinkproffs för att lyckas, säger Bella Porcile. 

Vad sägs om en rökig Old Fashioned med inslag av tallkottar som påminner dig om en varm brasa i ett snötäckt Åre, eller en lavendeldoftande Margarita och som påminner om fälten i Provence, eller en förnimmelse om vågornas brus genom doften och smaken av en tångdrink.
 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: LB Förlag