Bokrelease: Vilda drinkar av bartender Bella Porcile
19 Aug 2022

Sockerlag på vresros, sirap av granskott eller garnityr av kanderade nyponrosblad... Hon menar att redan på medeltiden använde man växter och örter i matlagning. Så som vi använder naturens smaker när vi lagar mat eller i medicinskt syfte, kan vi också göra när vi blandar drinkar.
I Vilda drinkar får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, förföriskt vackra och utsökt goda drinkar. Du får dessutom grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, hur du kan ta tillvara på alla delar av en växt och vilka unika egenskaper de har. Att laga mat med närproducerade råvaror är självklart för många idag, Vilda drinkar tar det vidare till dryckesvärlden.
– Det var mina vänner och bargäster som uppmanade mig att göra en cocktailbok
och jag gillade idén. Vilda drinkar vänder sig till alla som är intresserade av
att skapa någonting själva. Som gillar att göra drinkar men också att vara ute
i naturen. Det är enkla recept, du behöver inte alls vara ett drinkproffs för
att lyckas, säger Bella Porcile.
Vad sägs om en rökig Old Fashioned med inslag av tallkottar som påminner dig om
en varm brasa i ett snötäckt Åre, eller en lavendeldoftande Margarita och som påminner om fälten i Provence, eller en förnimmelse om vågornas brus genom doften och smaken av en tångdrink.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: LB Förlag
Av: Annika Rådlund Källa och foto: LB Förlag
19 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier