Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bea Åkerlund är årets designer för Alexandre Bonnet

 
Bea Åkerlund är årets designer för Alexandre BonnetAlexandre Bonnet Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut. För sjätte året i rad genomför champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk modeprofil. I år har Alexandre Bonnet valt att samarbete med världskända stylisten Bea Åkerlund som lanserar en limiterad presentförpackning för Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut.

Bea Åkerlund är den LA-baserade modeaktivisten som rör sig mellan film, mode- och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen och i bagaget finns stylinguppdrag för världsstjärnor som Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna. 

Bea Åkerlund har hämtat inspirationen till årets design för Alexandre Bonnet från två klassiska modeelement - pärlor och diamanter.

      - För mig är champagne en dryck som är starkt associerad till fest och lyx. För designen av Alexandre Bonnet presentförpackningar har jag valt att arbeta med pärlor som symboliserar bubblorna i champagnen och rosa diamanter som kommunicerar känslan av lyx, berättar Bea Åkerlund  

                                     

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut
Champagnen domineras av pinot noir från de egna vingårdarna i Les Riceys, vilket ger en frisk champagne full av kvardröjande smaker och fina bubblor. Den har toner av äpplen, brioche, vita blommor och citrusfrukt. Champagnen är utmärkt till  fisk, skaldjur eller att dricka som den är, både till vardags och fest.
Alkoholhalt: 12%
Pris: 300 SEK
Druva: 86% pinot noir, 14% chardonnay
Ursprung: Frankrike, Champagne
Producent: Alexandre Bonnet

 

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut
Perle Rosé Brut är 100% framställd av pinot noir. Den har en torr, nyanserad och frisk smak med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Perle Rosé Brut perfekt som en somrig aperitif men även till fisk, skaldjur och kyckling.


Alkoholhalt: 12,5%
Druva: pinot noir
Ursprung: Frankrike, Champagne
Producent: Alexandre Bonnet
.

Alexandre Bonnet är ett champagnehus som värnat om sin tradition och stil över flera generationer. Beläget i Les Riceys i distriktet Aube, har champagnehuset ett av de största landområdena och när champagnehuset skapades 1973 valdes noggrant de bästa sluttningarna med sydligt och sydostläge ut för att få bästa solexponeringen. 96% av byns odlingar utgörs av druvan pinot noir därför att här finns de ideala förutsättningarna för denna druva tack vare branta kalkstenssluttningar och jordmånslager. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand - druva för druva, steg för steg. Alexandre Bonnet importeras till Sverige av Mondowine.