Årets julcognac Grönstedts XO Noël 2018 lanseras
7 Dec 2018
Julcognacen passar fint till alla sötsaker som finns runt jul och nyår. Årets utgåva har en komplex smak av päron, apelsinchoklad och syltkaka och doftar ljuvligt av mazarin och pralin.
Linnéa Seidel, populär matbloggare och receptkreatör på folk o folk, har skapat ett recept på tryfflar där Grönstedts XO Noël 2018 är en av ingredienserna.
– I tryfflarna har jag använt riktigt mörk choklad av god kvalitet, en ingrediens som jag tycker har en anknytning till cognacens franska ursprung. För att få en lite mjukare och rundare smak tillsätter jag även nougat. Och så julcognacen, förstås, som inte bara passar som ingrediens i mina praliner – jag smuttar gärna på den till godsakerna också, berättar Linnéa.
Grönstedts förenar det franska hantverket och svensk historia.
1846 blandade Johan Daniel Grönstedt sin första flaska cognac i eget namn. I dag, över 170 år senare, är hans varumärke Sveriges mest sålda cognac. Lite roligt att känna till är att Johan Daniel Grönstedt även är upphovsman till Blossa glögg, en av våra andra traditionella svenska juldrycker.
Grönstedts XO Noël 2018 finns fr.o.m. den 7 december i en begränsad upplaga om 3 600 flaskor. Priset ligger på 399 kr för 500 ml.
På folk o folk har samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans erbjuder de ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och nyheter.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Fok o Folk
7 Dec 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok