Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

3 tips för att hitta rätt sommarjobbare

 
3 tips för att hitta rätt sommarjobbareVideorekrytering kan spara mycket tid. Enligt statistik från Arbetsförmedlingens fanns det i år rekordmånga sommarjobb att söka. En stor andel av sommarjobben är inom butik samt hotell- och restaurang där det är viktigt att identifiera kandidater som är såväl service-minded som duktiga på att sälja.

- Ett CV kan säga en del men långt ifrån allt det vi önskar att vi visste om den sökande. För oss är det viktigt att hitta sommarpersonal som sitter på den där unika sociala kompetensen. Ni vet det där lilla extra som skiner i ögonen hos vissa och som sprider sig till kunder och kollegor, säger Camilla af Trampe, HR-chef på ICA Maxi i Växjö.

Yobber erbjuder ett rekryteringsverktyg där man ansöker med en video. Kunderna finns främst inom handeln och hospitality.

- Med videorekryteringen kan våra kunder mycket snabbare identifiera rätt kandidater och rekrytera personal som snabbt levererar resultat. Ett sommarjobb är så pass kort att det blir extra viktigt för arbetsgivaren att hitta medarbetare som direkt kommer igång. Felrekryteringar blir alltid kostsamma, men när det gäller sommarjobb blir konsekvenserna extra tuffa och då ofta mitt under högsäsongen dessutom, säger Peter Paunovic, VD för Yobber.

- Videorekryteringen har varit en ögonöppnare för oss, vi har både sparat tid och pengar i själva rekryteringsprocessen - men också hittat medarbetare som faktiskt starkt bidragit till att öka omsättningen, säger Camilla af Trampe.


Camilla af Trampes 3 tips för att rekrytera rätt sommarpersonal

Ställ relevanta frågor från början för att uppnå bästa resultat. Anpassa frågorna efter avdelning och arbetsuppgifter, använd inte ett standardformulär som är lika för alla.
Ta dig tiden att aktivt lyssna på kandidatens svar.
Påbörja rekryteringen i god tid.


Av: Annika Rådlund Källa: Yobberwww.yobber.seTaggar

Jobb Sommar Nyheter