Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Världens första öl brygd på 12 000 meter

 
  • En höghöjds IPA för att fira British Airways 100-årsjubileum.

    En höghöjds IPA för att fira British Airways 100-årsjubileum.

  • Brewdog Speedbird 100.

    Brewdog Speedbird 100.

  • Ölbryggning på 12 000 meters höjd.

    Ölbryggning på 12 000 meters höjd.

Föregående
Nästa
 
British Airways och Scottish craft brewery, BrewDog, har tillsammans skapat en transatlantisk IPA för att fira flygbolagets 100-års jubileum. Resultatet är världens första öl brygd på 12 000 meter.

Den skräddarsydda IPA-ölen har fått namnet Speedbird 100 efter flygbolagets anropssignal och kommer att finnas ombord på alla långdistans- och kortflygningar och i utvalda lounger från 1 maj.

Brygg-processen påbörjades av BrewDogs grundare Martin Dickie och James Watt med hjälp av British Airways kabinpersonal ombord på ett av flygbolagets Boeing 787 Dreamliners, medan de flögöver norra Skottland. Genom att blanda vatten, humle och korn i de på flygplanen inbyggda dryckesmaskinerna påbörjades jäsningsdelen av bryggningsprocessen. 
Receptet har utvecklatsspeciellt för att fungera perfekt i luften och anpassar sig till minskningen av smak och luktkänslighet som framkommer vid höga höjder.

- Det viktigaste är att bitterhet och fruktsmak inte påverkas av höjden, så vi ville spela på de två sakerna och höja sötman för en perfekt balans. Vi hoppas verkligen att British Airways kunder älskar Speedbird 100 så mycket som vi gör, säger Martin Dickie MBE, BrewDogs medgrundare.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med BrewDog, ett brittiskt varumärke som också vill dela med sig av det bästa från Storbritannien till resten av världen. säger Hamish McVey, British Airways Marknads- och varumärkeschef. Speedbird 100 kommer också att finnas tillgänglig när Brewdog öppnar sin första bar i BritishAirways Club lounge i terminal 7 på JFK, New York.
Av: Annika Rådlund Källa: British Airways