Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Trendiga kakor av Brinken Bakar

 
  • Pistagekakor med Baileystryffel.

    Pistagekakor med Baileystryffel.

  • Baileys Colada-sticks med ananas och kokos.

    Baileys Colada-sticks med ananas och kokos.

Föregående
Nästa
 
Bakprofilen och författaren Emma Brink Rask (@brinkenbakar) har inspirerats av årets trendrapport från Baileys och skapat två recept som passar in på trenderna;  Baileys Colada-sticks med ananas och kokos och  Pistagekakor med Baileystryffel.

Baileys Treat Report har en lång meritlista när det kommer till att identifiera och upptäcka några av de mest populära trenderna inom bakvärlden. 

       –  Ledord för årets rapport är kvalitet framför kvantitet. Vi ser även ett förnyat fokus på godhet och hylla moder jord för den inspiration hon bidrar med till bakvärlden. Framtiden kommer att bjuda på massor av läckra godsaker och vi är redo att se (och smaka!) några riktigt mumsiga trender som inspirerats av naturens magi. Vi längtar!, säger Tina Timm PR-ansvarig för Baileys i Sverige.
 

Emmas två recept som är både och goda och trendiga:


Baileys Colada-sticks med ananas och kokos


Ca 30 stycken

 

Ananaskaka

100 g smör

100 g vit choklad

1,5 dl strösocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 dl fint hackad ananas

 

Dekor

200 g vit choklad

2 dl riven kokos

 

Dip

2 dl crème fraiche

0,5 dl florsocker

0,75 dl Baileys Colada

Ev lite gul pastafärg

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, 25x25 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och rör sedan ner chokladen där i. Tillsätt socker och rör sedan ner ett ägg i taget. Vänd ner mjöl och salt och till sist den hackade ananasen. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 10–15 minuter, kakan ska ha satt sig men inte vara helt genombakad. Låt kakan stå i kylen över natten och skär den sedan i pinnar.
Smält den vita chokladen och doppa pinnarna där i och rulla dem sedan direkt i riven kokos. Vispa crème fraiche och florsocker fluffigt. Vänd ner Baileys Colada och ev lite gul färg. Servera Baileys Colada-sticksen med dippen.
----------------------------------------------------------------------------  

    Pistagekakor med Baileystryffel

Ca 10–15 kakor


 

Pistagekakor

100 g pistagenötter

100 g smör

0,5 dl florsocker

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

 

Baileystryffel

200 g mjölkchoklad Ca 33–38%
0,75 dl vispgrädde

0,5 dl Baileys Original

 

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till degen i en mixer och mixa tills du har en fast deg. Plasta in och låt degen vila i kylen i en timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen (enklast mellan två bakplåtspapper) tills den är ca 0,5 cm tjock. Stansa ut runda kakor (ca 5 cm) och lägg på en plåt. Grädda i 8–10 minuter tills de är genombakade och precis börjar få färg.

Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädde och Baileys tills det börjar ånga och häll det sedan över chokladen. Låt stå i någon minut och rör sedan om till en slät tryffel. Låt den stå framme i rumstemperatur tills den är spritsbar. Lägg tryffeln i en spritspåse med en stjärntyll och spritsa en rund ring på undersidan av hälften av kakorna. Lägg en annan kaka över.