Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tio hotell med maxad julkänsla

 
  • Vinterbio på taket av The Berkely London. Foto: The Berkeley.

    Vinterbio på taket av The Berkely London. Foto: The Berkeley.

  • Jul på Häringe slott utanför Stockholm. Foto: Häringe slott

    Jul på Häringe slott utanför Stockholm. Foto: Häringe slott

  • Gigantiskt pepparkakshus i lobbyn på Fairmont San Francisco. Foto: Fairmont Hotels and Resorts

    Gigantiskt pepparkakshus i lobbyn på Fairmont San Francisco. Foto: Fairmont Hotels and Resorts

Föregående
Nästa
 
Hotell- och resesöksajten momondo.se har tagit fram en lista på tio hotell runt om i världen där det erbjuds en maximal julstämning, där gäserna till exempel kan njuta av snötäckta berg i ett julpyntat lyxhotell eller ett gigantiskt pepparkakshus i lobbyn.

1. Femstjärnigt hotell i London med vinter-bio på taket

I hjärtat av London i det exklusiva området Knightsbridge kan du uppleva en jul utöver det vanliga. Varje år förvandlas hotellet The Berkeley till en juldröm med omsorgsfullt valda dekorationer, anpassade julmenyer och inte minst – en vinter-bio på taket med utsikt över ett färgsprakande London.
Från 1:a december öppnar hotellet upp sin förtrollade takterrass där hotellgäster har möjlighet att boka in sig för visningar av klassiska julfilmer på den stora utomhusskärmen. I en lummig vinterträdgård bäddar du ner dig under fluffiga fällar tillsammans med en kopp glögg eller varm choklad för att hålla dig varm.

2. Fransk lyx och egen skridskobana i Paris

Paris är om möjligt ännu mer magiskt kring jul. På vackra Hôtel Plaza Athénée bjuds du på sofistikerad fransk lyx med det där lilla extra. Här finns allt för en perfekt julvistelse – från en lyxig kudd-meny till egen skridskobana.

3. Somna under dansande norrsken på Kakslauttanen Arctic Resort i Saariselka

Nästan vid nordpolen, i finska Lappland är det svårt att inte tro på tomten. Platsen är som plockad ur ett julkort med snötäckta vyer, mörka nätter och om man har tur – dansande norrsken i himlen. Spendera dagen i en släde på ren-safari, bada bastu och på kvällen avnjut en härlig middag. Gästerna kan sedan avsluta med att krypa ner under täcket i en glasigloo och somna under stjärnorna. 

4. Middag i gigantiskt pepparkakshus i San Francisco
Hotellet Fairmont San Francisco har spridit toppklassig julkänsla till sina gäster i mer än ett sekel. Med allt från små detaljer som att barnen får mjölk och kakor levererade till sitt rum, till ett gigantiskt pepparkakshus som majestätiskt pryder hotellets lobby.
Den 25:e november var den helt ätbara, 25 meter höga byggnaden  klar för gäster att avnjuta såväl afternoon tea som middag. Pepparkakshuset består av hela 10 250 stycken hemmagjorda pepparkakor och över ett ton glasyr.
För den äkta julälskaren finns möjlighet att maxa vistelsen genom att spendera en natt i ”Santa Suite”. En specialdekorerad svit som ger känslan av att övernatta hos självaste jultomten, med en egen varm-choklad-bar och fri åtkomst till klassiska julfilmer att somna till.

5. Julfrid I den norska vildmarken
I de norska skogarna omgivet av snötäckt vildmark ligger Herang Tunet Boutique Hotel i Heggenes. Här kan gästerna uppleva en sagolik jul långt bort från stress och storstad. Göra precis så mycket, eller lite, som de önskar av sin julhelg. Hitta julefrid med något värmande framför brasan eller prova på någon av alla de aktiviteter som erbjuds. Med  snöskor och de dig ut på hiking i de norska bergen, prova isfiske eller att köra hundspann. Mat serveras på hotellets restaurang som erbjuder en lokal meny, vilket ibland innebär att grilla fisken som gästerna själva har fångat under tidigare fisketur.

6. Bland snötäckta berg i Schweiz
Det är inte svårt att få julkänsla när man befinner sig i Schweiz, mitt bland snötäckta berg. The Dolder Grand Hotel är 5-stjärnig lyx belägen i vacker miljö strax ovanför Zürich. Allt du behöver för en avkopplande vistelse finns till hands – från prisbelönat spa till skridskobana. Över julhelgen dekoreras rummen om med personliga julstrumpor, tallkrans på dörren och till och med en alldeles egen glittrande julgran.

7. Idyllisk julmarknad i medeltida tyska gränder
Tyskland är julmarknadernas mecka. En av de mest idylliska återfinns i den lilla staden Celle belägen i den tyska delstaten Niedersachsen. Här dekoreras de medeltida gränderna med kulörta lyktor och fantasifulla dekorationer och stadens torg doftar traditionsenligt av glühwein och grillad bratwurst. För fullständig sagostämning kan gästerna spendera en natt på Althoff Hotel Fürstenhof. Det 5-stjärniga hotellet erbjuder 62 individuellt inredda rum, prisbelönad restaurang och en otroligt vacker omgivning.

8. Gastronomisk jul-lyx i Amsterdam
I hjärtat av Amsterdam intill floden Amstel ligger hotellet De L'Europe Amsterdam. Här erbjuder de sina gäster en vistelse i överflödig lyx. Det sägs att detta är det dyraste hotellet i Amsterdam – men såväl atmosfär som tjänster backar upp priset. Hotellets restaurang Bord’Eau är belönad med två Michelin-stjärnor och är känd för en julmeny som lovar en oförglömlig gastronomisk upplevelse.

9. Idyllisk jul strax utanför Stockholm

En halvtimme utanför Stockholms storstadspuls ligger idylliska Häringe Slott. I en förtrollande herrgårdsmiljö serveras klassiskt julbord och vackert dekorerade miljöer som garanterar julkänsla. Efter maten finns möjlighet till promenad i knarrande snö i det vackra naturreservatet kring slottet. Under julhelgen erbjuds ett traditionsenligt julfirande med allt från julteater och rimstuga till slädåkning och julig tv-tittning.

10. Lyx och flärd på anrikt hotell i New York
På anrika Plaza Hotel kan gästerna lyxa till det rejält, det är ett kulturminnesmärkt lyxhotell beläget strax intill Central Park på Manhattan. Här kan man uppleva en pampig jul utöver det vanliga, med storslagna middagar och VIP-fotograferingar med jultomten. Hotellet är även känt för att ha varit inspelningsplats för klassiska julfilmer.Momondo.se är en gratis, oberoende och global resesöksajt som jämför miljarder priser på flyg, hotell och hyrbilar. Med huvudkontoret i Köpenhamn är momondo aktiva i över 30 internationella marknader. momondo drivs av Kayak, ett oberoende dotterbolag av Priceline Gruppen.Av: Annika Rådlund Källa: Momondo

Taggar

Jul Hotell Nyheter