Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sparkling Göteborg - nytt mässkoncept

 
Sparkling Göteborg - nytt mässkonceptSparkling Göteborg kommer att arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg. Den 5 oktober 2019 är det premiär för Sparkling Göteborg på Svenska Mässan i Göteborg. Sparkling Göteborg är ett helt nytt mässkoncept i form av ett endagsevent med enbart mousserande vin såsom champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.

- Vi tror att många kommer att uppskatta detta nya event. Vi svenskar älskar ju bubbel och intresset för drycken är större än någonsin! Därför ville vi skapa en ny och unik mötesplats där vi samlar mousserande vin i alla dess former under ett och samma tak, säger Stanley Wong, VD för Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan.

Intresset och kunskapen för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare även inom de billigare prisklasserna. Trenden visar att vi i Sverige idag dricker mousserande året runt och vid fler tillfällen än förr då man snarare drack mousserande vin endast vid särskilda tillfällen. Den största ökningen har skett i försäljningen av prosecco, cava och crémant men även champagnen har en tydlig ökning de senaste åren. Den här ökningen är också något vi har uppmärksammat på våra årligt återkommande vinmässor i Sverige.

- Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på eventet kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur.


Biljetter till Sparkling Göteborg går att köpa från och med idag.

Arrangörerna för Sparkling Göteborg arrangerar även En Öl & Whiskymässa i Göteborg och Göteborg Vin & Deli  som totalt besöks av 35 000 personer varje år.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Mäss
an