Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Snart invigs The Wood hotel - 20 våningar byggt i trä

 
  • The Wood Hotel by Elite öppnar i september.

    The Wood Hotel by Elite öppnar i september.

  • Hotellet är ritat av White arkitekter och rummen har vy över Skellefteå.

    Hotellet är ritat av White arkitekter och rummen har vy över Skellefteå.

Föregående
Nästa
 
I september 2021 slår Elite Hotels upp dörrarna till sitt nya prestigeprojekt: The Wood Hotel by Elite i centrala Skellefteå. Den 20 våningar höga träbyggnaden har 205 hotellrum, spa, en kongresslokal, konferensanläggning samt tre restauranger.

Hotellet är ritat av White arkitekter blir Elite Hotels första i Skellefteå. Med ett banbrytande design- och hållbarhetskoncept ska The Wood Hotel ge en helhetsupplevelse för såväl affärsresenärer som weekend-firare samt långväga gäster som vill upptäcka Norrlands  naturupplevelser.
 
 – Vi är glada över att äntligen presentera The Wood Hotel by Elite, som blir något alldeles speciellt i vår portfölj. Skellefteå är en spännande stad, och vi både ser och förutspår en stigande efterfrågan av hotellnätter i takt med att staden växer. Men framför allt skapar The Wood Hotel med sitt spektakulära koncept sin alldeles egna anledning att upptäcka Skellefteå och Norrland, något som ligger helt rätt i tiden, säger David Halldén, VD på Elite Hotels.

Hotellets spa, restauranger och nöjesutbud ska bli en destination i sig, och vill gästerna ge sig ut i den norrländska naturen finns allt från vidsträckta stränder till möjlighet att åka hundsläde en kort tur bort. Dessutom har Elite satsat på ett spa med panoramavy över staden och dess omgivningar. Satsningen leds av den nya hotelldirektören David Åberg, med bakgrund som bland annat VP of Sales på Nordic Choice Hotels.

 –Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners, säger David Åberg, numera hotelldirektör på The Wood Hotel by Elite.

Av: Annika Rådlund Källa: Elite Hotels
Foto: Elite Hotels/White arkitekter