Semestervikariat kock/köksbiträde till SiS ungdomshem Nereby
13 Mar 2024
SiS ungdomshem Nereby har verksamhet i Harestad och i Bergsjön. Vi bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
SiS ungdomshem Nereby söker just nu en semestervikarie till centralköket i Harestad, utanför Kungälv.
Arbetet i vårt storkök innebär att du tillsammans med övrig kökspersonal ska ombesörja att institutionenes klienter får lunch och middag tillagade 5 dagar i veckan, samt förbereda helgens mat. Det tillagas ca 50-55 poritoner per dag och det är fördelat på två mål. I köksarbetet kommer du tillsammans med kollegor, förutom att laga de dagliga måltiderna, göra beställningar av varor, planera matsedeln, packa varor och förbereda varor inför beställningar till avdelningarna. Laga mat till specialkost, salladsförberedningt, för- och efterarbete i köket som innebär allt från planering och genomförande av matlagning, diskning och städning.
Uppgifterna omfattar även egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Vid beställningar ska man följa det statliga ramavtalet. Du bör se möjligheter och tänka positivt samt ha en god samarbetsförmåga med andra yrkesgrupper på arbetsplatsen.
Kvalifikationer
Du har storköksutbildning, kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete i kök, restaurang eller livsmedelsproduktion är också ett krav. Vi ser gärna att du har kunskap om husmanskost och/eller intresse för vegetariskmatlagning samt ett stort intresse av att laga god och näringsriktig mat från grunden till våra ungdomar och vår personal. Då du också samarbetar med övriga arbetsgrupper krävs god samarbetsförmåga, att du är lyhörd, flexibel och servicemedveten. Förmågan att kunna planera/strukturera och hålla tidsgränser är väldigt viktig.
Du behärskar det svensak språket väl i både tal och skrift då mycket kommunikation sker såväl internt som externt med leverantörer. IT-vana är meriterande. Personlig lämplighet har en central betydelse.
Du ska ha:
• Storköksutbildning/kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet från arbete i kök/restaurang eller livsmedelsproduktion.
• B-Körkort
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är ett semestervikariat preliminärt planerat från vecka 27 till vecka 36, eller efter överenskommelse och behov.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 mars.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
13 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: