Semestervikariat kock/köksbiträde till SiS ungdomshem Nereby
13 Mar 2024
SiS ungdomshem Nereby har verksamhet i Harestad och i Bergsjön. Vi bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
SiS ungdomshem Nereby söker just nu en semestervikarie till centralköket i Harestad, utanför Kungälv.
Arbetet i vårt storkök innebär att du tillsammans med övrig kökspersonal ska ombesörja att institutionenes klienter får lunch och middag tillagade 5 dagar i veckan, samt förbereda helgens mat. Det tillagas ca 50-55 poritoner per dag och det är fördelat på två mål. I köksarbetet kommer du tillsammans med kollegor, förutom att laga de dagliga måltiderna, göra beställningar av varor, planera matsedeln, packa varor och förbereda varor inför beställningar till avdelningarna. Laga mat till specialkost, salladsförberedningt, för- och efterarbete i köket som innebär allt från planering och genomförande av matlagning, diskning och städning.
Uppgifterna omfattar även egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Vid beställningar ska man följa det statliga ramavtalet. Du bör se möjligheter och tänka positivt samt ha en god samarbetsförmåga med andra yrkesgrupper på arbetsplatsen.
Kvalifikationer
Du har storköksutbildning, kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete i kök, restaurang eller livsmedelsproduktion är också ett krav. Vi ser gärna att du har kunskap om husmanskost och/eller intresse för vegetariskmatlagning samt ett stort intresse av att laga god och näringsriktig mat från grunden till våra ungdomar och vår personal. Då du också samarbetar med övriga arbetsgrupper krävs god samarbetsförmåga, att du är lyhörd, flexibel och servicemedveten. Förmågan att kunna planera/strukturera och hålla tidsgränser är väldigt viktig.
Du behärskar det svensak språket väl i både tal och skrift då mycket kommunikation sker såväl internt som externt med leverantörer. IT-vana är meriterande. Personlig lämplighet har en central betydelse.
Du ska ha:
• Storköksutbildning/kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet från arbete i kök/restaurang eller livsmedelsproduktion.
• B-Körkort
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är ett semestervikariat preliminärt planerat från vecka 27 till vecka 36, eller efter överenskommelse och behov.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 mars.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
13 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"