Recept: Snabb vegetarisk pizzarulle med nyheten The Super Crust
9 Jun 2024
For Real! Food tog den amerikanska trenden ‘brödfri pizzabotten’ till Norden och förra året utsågs deras pizzor till “Årets Bästa Snabbmat” av tidningen MåBra, utifrån smak, hälsa och hållbarhet.
–Den representerar en hållbar trend som kan ätas av alla - glutenkänsliga, diabetiker, näringsjägare, träningsentusiaster och de som söker enkelhet i det goda. Vår ambition med The Super Crust är att göra det möjligt för fler att njuta av pizzan nu när den är helt allergenfri. Våra produkter är alltid gjorda med stor omsorg på naturliga råvaror”, berättar Daniel Nowak, VD och grundare av For Real! Food.
I sortimentet finns 6 olika pizzor bakade på två olika bottnar, en på 50 % vitkål, bondböna, bovete och kokos samt en på 90 % kyckling från Bjärefågel, ost och ägg. Båda är rika på fibrer och protein samt mineraler och vitaminer. Mozzarella/pesto på kycklingbotten erbjuder ett smakfullt med ett näringsmässigt bra alternativ med endast 496 kcal, 5,2 g kolhydrater och hela 46,8 g protein (jämfört med en genomsnittlig fryspizza med samma toppings som innehåller 850 kcal, 93g kolhydrater och 30g protein). Pizzabottnarna är rika på bland annat vitamin C, vitamin D, vitamin B12, zink och koppar.
Recept på en snabb vegetarisk pizzarulle
1 Mozzarella pesto For Real! Foods
en liten bit vit- och rödkål
srirachamajonnäs
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda pizzan i 6-7 minuter.
Riv vit- och rödkål under tiden och lägg den på pizzan.
Avsluta med lite srirachamajo ( går att göra enkelt genom att röra ihop lite srirachasås med valfri majonnäs)
Rulla ihop pizzan som en kebab/tunnbrödsrulle.
9 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"