Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på Halloweendrinkar

 
Recept på HalloweendrinkarZombie, Bat Blood mojito och Dark Kir highball Firandet av Halloween har blivit allt mer populärt och lagom till högtiden har Bacardí Carta Blanca tagit fram tre recept på romdrinkar, varav en är helt svart. De är enkla att göra och passar perfekt till Halloweenfesten, receptet längst ner är en alkoholfri Halloweendrink med svartvinbärsdryck.
 
Dark Kir Highball  


Ingredienser:  

4 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  

3 cl svartvinbärsdryck  

2 cl limejuice  

Svart karamellfärg  

Ginger beer  

Gör såhär:   

Häll alla ingredienser i ett highballglas med kub-is och toppa sedan med ginger beer. Häll i några droppar karamellfärg för att få drinken helt svart.   

 

Bat Blood Mojito  

Ingredienser:  

4 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  

2 cl blodapelsinjuice  

2 cl limejuice  

1 cl grenadin  

2 tsk socker  

6-10 myntablad  

Gör såhär:  

Lös upp sockret i rom, blodapelsin och lime. Lägg på mynta och krossad is och blanda väl. Häll grenadin försiktigt på toppen och garnera med myntablad.  

 

Zombie  

Ingredienser:  

3 cl Carta Blanca eller annan ljus rom  

1 cl Carta Negra eller annan mörk rom  

1 cl Triple sec  

3 cl citronjuice  

4 cl apelsinjuice  

2 cl grenadin 

En apelsin   

Ett körsbär  

Gör såhär:  

Skaka ingredienserna med is och häll i ett stort glas. Dekorera med apelsinhjul och körsbär.   

 

Dark Kir Highball (alkoholfri variant)  

Ingredienser:  

4 cl svartvinbärsdryck  

2 cl limejuice  

Svart karamellfärg  

Ginger beer  

Soda  

Gör såhär:  

Häll alla ingredienser i ett highballglas med kub-is och toppa med ginger beer. Tillsätt några droppar karamellfärg för att få till en härlig svart färg. 





Av: Annika Rådlund Källa: Bacardi

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer