Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Stockholm

 
  • Petter Stordalens kraftfullla tal på Quality Hotel Globe i Stockholm.

    Petter Stordalens kraftfullla tal på Quality Hotel Globe i Stockholm.

  • Petter Stordalen tillsammans med Jan Vikström är grundare och ägare av Lärande i Sverige som ligger bakom utbildningen.

    Petter Stordalen tillsammans med Jan Vikström är grundare och ägare av Lärande i Sverige som ligger bakom utbildningen.

Föregående
Nästa
 
Petter A Stordalen var på plats på Quality Hotel Globe i Stockholm för att inviga den nya hotellutbildningen som Nordic Choice Hotels startat tillsammans med Realgymnasiet. Den treåriga gymnasieutbildningen ska motverka personalbristen inom hotellbranschen.

- Hela branschen skriker efter personal. Vi är less på att skrika så vi bestämde oss istället för att göra något åt saken. Våra ambitioner är höga och tillsammans med det bästa utbildningsföretaget ska vi skapa Sveriges bästa hotellutbildning. Det här kommer förbättra vår tillgång till arbetskraft, tillföra kompetens till branschen och ge elever en relevant och modern yrkesutbildning som garanterat kommer ge dem jobb, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels är den första hotellkedjan som erbjuder den här typen av utbildning, en treårig lärlingsutbildning där de elever som slutfört utbildningen är garanterade sex månaders anställning inom Nordic Choice Hotels. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

- Inom Nordic Choice Hotels har vi en helt unik företagskultur, och det finns väldigt många möjligheter för de som börjar arbeta på våra hotell. Flera av dagens chefer har inlett sina karriärer på hotellen, till exempel i receptionen eller i restaurangen, säger Ann Ekengren, vice president People and culture på Nordic Choice Hotels.  

Trots att intresset för utbildningen har varit mycket stort börjar den i liten skala med 20 elever per läsår i Stockholm. De läser de teoretiska ämnena på Realgymnasiet i Liljeholmen och sedan lärs de upp i de praktiska på Quality Hotel Globe. Tanken är att utbildningen på sikt ska ingå i Realgymnasiets standardutbud och erbjudas på de 14 platser i landet där Realgymnasiet finns idag, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.
Av: Annika Rådlund  Foto och källa: Lärande i Sverige
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer