Påskdrinkar med akvavit
12 Apr 2019

Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
12 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"