Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Påskdrinkar med akvavit

 
Påskdrinkar med akvavitÅhus spritz och Åhus tonic Från det hundra år gamla destilleriet i Åhus kommer den egensignerade akvaviten Åhus Akvavit. Utöver den sedvanliga fänkål och kummin som traditionellt ingår i klassisk akvavit, innehåller denna skånska variant även rosmarin, citron och pomerans. Dess lena och fruktiga smak gör att Åhus Akvavit passar både som nubbe, men även i friska påskdrinkar. 

Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.


Här delar de med sig av två drinkrecept:

ÅHUS SPRITZ

En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.

25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva


ÅHUS TONIC

Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.

50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
'
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto:  Pernod Ricard Sweden AB
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer