Påskdrinkar med akvavit
12 Apr 2019
![Påskdrinkar med akvavit](/paaskdrinkar-med-akvavit-144278/nyhet-files/ahus_akvavit_spritz_tonic_drinkrecept_nw.jpg)
Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.
Här delar de med sig av två drinkrecept:
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
'
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
12 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"