Ny checklista som förenklar för hotellföretagare
29 Jan 2019
Checklistan är framtagen inom programmet Serverat, som genom digitalisering förenklar hanteringen av tillstånd för såväl företagare som handläggare på kommuner och myndigheter. Sedan tidigare finns checklistor framtagna för restaurang och biodling, och fler branscher är på gång.
-Checklistan för hotell ger tillsammans med checklistan för restaurang en komplett bild av alla tillstånd som företag inom den branschen behöver. Senare i år förenklar vi tillståndshanteringen för ännu en stor grupp företagare när vi lanserar en checklista för evenemang, säger Jenny Nordlöf, projektledare på Tillväxtverket.
Checklistan finns på verksamt.se som samlar information till företag från myndigheter. Den kan användas vid start av hotell, Bed & Breakfast, pensionat, vandrarhem, konferensanläggning, stugby eller annan logiverksamhet. Checklistan gäller även för camping med stugor som har vatten och avlopp.
Genom att svara på några frågor om sin verksamhet får den blivande företagaren veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas till kommunen och myndigheter.
Checklista för att starta hotell och annan logiverksamhet finner du här.
29 Jan 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"