Nu öppnar Scandic Strömmen
2 Maj 2019
När hotellet öppnar upp igen byter det namn till Scandic Strömmen och erbjuder ett helt nytt koncept. Utöver de 74 nya hotellrummen som byggts i en ny huskropp, erbjuder även Scandic Strömmen en ny restaurang med bar. Nya restaurang Tegel har öppet kök, 240 sittplatser och erbjuder en á la carte-meny med sharing-rätter. Det finns även en uteservering med 75 sittplatser där gästerna kan beställa mat både från både restaurangen och baren. Intill Tegel finns ett större yta för lobbyjobbande, med gratis wifi och laddningsmöjligheter. Nytt för hotellet är även ett modernt spa med bastu, jacuzzi och både inomhus- och utomhuspool. I anslutning ligger även ett gym.
Expansionen och renoveringen av hotellet har skapat en rad nya arbetstillfällen, ungefär 20 nya tjänster har tillsatts.
– Vi är riktigt stolta över förvandlingen av hotellet. Extra roligt att få vara med på den resan i sin hemstad. Även om Norrköping bubblar av nya spännande ställen tycker vi det saknas en naturlig mötesplats i Norrköping som har ett heldagserbjudande, från frukost, lunch, aw, middagar, lobbyjobbande, spa och övernattning. Besöksnäringen i regionen växer och vi möter en helt ny efterfrågan från både inresande och Norrköpingsborna, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör.
Den nya inredningen har hämtat inspiration från Norrköpings industriella arv med tegel och brons. Arkitekturen tar även avstamp från naturen och färger och materialval går i rött tegel, grå sten, gröna växter samt brons- och läderdetaljer. I och med den nya huskroppen kommer entrén stå vänd mot strömmen. Scandic Strömmen blir nu Norrköpings största hotell med sammanlagt 237 hotellrum.
Om Scandic Hotels Sverige
Hotellkedjan har 280 hotell i drift och under utveckling på över 130 destinationer.
www.scandichotels.com
2 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans