Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mer ekologiskt på menyn med Eko-Portalen.se

 
Mer ekologiskt på menyn med Eko-Portalen.se

Detta är en annons av Organic Sweden

Eko-Portalen.se finns för alla inom hotell- och restaurangbranschen som vill skapa en hållbar matupplevelse. Plattformen samlar ekologisk mat och dryck från en mångfald av svenska producenter – från grönsaks- och fruktodlare till musterier, bryggerier, charkuterier, mejerier och kvarnar.

Att utmärka sig i konkurrensen bland hotell, restauranger, barer och kaféer har aldrig varit så svårt som idag. Det växande utbudet av spännande matdestinationer ställer nya krav på den som vill erbjuda en särskiljande matupplevelse. Med den nya plattformen Eko-Portalen.se kan inköpare hitta en mångfald av fina ekologiska produkter från hela Sverige och skapa en meny som både är hållbar och inspirerande.Sverige är fullt av ekologiska råvaror och produkter

I Sverige finns ett fantastiskt utbud av ekologiska producenter som odlar och tillverkar ekologiska råvaror och produkter. På Eko-Portalen.se finns många av dem samlade under ett och samma tak – från grönsaks- och fruktodlare till musterier, bryggerier, charkuterier, mejerier och kvarnar. Alla går även att hitta utifrån region för den som vill servera mat och dryck som både är ekologisk och närproducerad.

”Syftet med Eko-Portalen.se är att hjälpa inköpare från olika delar av livsmedelskedjan – butiker, restauranger, kaféer, hotell och andra livsmedelsföretag – att upptäcka mångfalden av ekologiska produkter och råvaror från svenska livsmedelsföretag, säger Charlotte Bladh André”, vd på Organic Sweden som står bakom Eko-Portalen.se.

På Eko-Portalen.se kan den som jobbar med inköp enkelt hitta ekologiska produkter från svenska företag genom att söka efter:
  • Produkt
  • Produktkategorier
  • Varumärken
  • Märkningar – EU-eko, KRAV, Från Sverige
  • Regioner i SverigeSvenskt + EKO

Det bästa ur alla synvinklar är att välja ekologiska produkter i säsong som odlas eller tillverkas i Sverige – gärna i närheten av butiken, restaurangen, kaféet eller hotellet. Då blir klimatpåverkan som minst. På Eko-Portalen.se och finns produkter från Sveriges alla regioner.

På Eko-Portalen.se finns även kontaktuppgifter till alla producenter för direktkontakt med ekologiska lantbruk och livsmedelsföretag. Annars går det enkelt att meddela sin grossist vilka produkter från Eko-Portalen.se som efterfrågas.

För alla som vill öka sitt hållbarhetsarbete

I Sverige är ekologiskt ett viktigt verktyg för att främja en matproduktion som är långsiktigt hållbar – både för människor, djuren och planeten. Ekologisk produktion uppfyller flera av FN:s globala hållbarhetsmål, främst att biologisk mångfald och bekämpa klimatförändringar.Stora fördelar med ekologisk produktion

  • Mer biologisk mångfald – på ekologiska gårdar finns det i genomsnitt 50% fler arter av växter och pollinerare som humlor och bin.
  • Utan kemiska bekämpningsmedel – den ekologiska bonden använder inga kemiska bekämpningsmedel som kan spridas i naturen och till grundvattnet.
  • Extra god djurvälfärd – djur på ekogårdar får gå ute extra mycket och äter dessutom mest ekologiskt foder, ofta från den egna gården.
  • Utan onödiga tillsatser ¬– enligt eko-reglerna är det inte tillåtet att använda syntetiska färgämnen, smakämnen, konserveringsmedel eller sötningsmedel. Inte heller någon ohållbart producerad palmolja.
  • Extra kontrollerad ¬– den som odlar, producerar och säljer ekologiska livsmedel blir granskad och kontrollerad av någon annan och märkt med KRAV eller det gröna EU-lövet.

Läs mer om varför ekologiskt är så bra på https://ekofakta.seDen här artikeln är skriven av Organic Sweden, branschorganisationen för alla som vill driva på för ökad konsumtion och produktion av ekologiska produkter. Vi vill se fler ekologiska lantbruk i Sverige, vi vill ha mer ekologisk mat i våra butiker, i barnens skolkök och när vi är ute och äter på restaurang. Eko-Portalen.se är ett av redskapen som används för att inköpare lättare kan hitta ekologiska produkter till sin verksamhet.

Eko-Portalen.se lanserades under 2021 och antalet produkter blir fler hela tiden. Under 2022 fick Organic Sweden medel från Jordbruksverket inom ramen för Livsmedelsstrategin för att ytterligare förbättra Eko-Portalen.se