Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef

 
Max lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant BeefDelifresh Plant Beef burgaren Idag den 23 maj lanserade Max en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein: Delifresh Plant Beef. Nyheten, som serveras på samtliga nordiska restauranger, är en svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson. 

Max har som mål att 50 % av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött, och till dags dato ligger försäljningen på närmare 40 %. Nu växlar burgarkedjan upp såväl meny som hållbarhetsarbete ytterligare i och med lanseringen av Delifresh Plant Beef, en växtbaserad burgare som lanseras på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark.

- Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.

 Arbetet med att ta fram en ”köttburgare utan kött” började ta fart för tre och ett halvt år sedan. Sedan dess har man lanserat måltider i samma kategori som Crispy No Chicken och Crispy Nuggets – veganska alternativ som smakar kyckling.

 - Arbetet med att kunna erbjuda våra gäster ett växtbaserat köttsubstitut inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016. Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare – nu är vi äntligen i mål,  berättar Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers. 

 Från och med den 23 maj kommer man kunna äta Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ genom att helt enkelt byta ut nötköttsburgaren.  Även kampanjburgaren Spicy Avocado som gör comeback på menyn under sommaren kommer att finnas i fyra varianter; svenskt nötkött, svensk kyckling, halloumi eller med nya växtbaserade kött Delifresh Plant beef. 

Delifresh Plant Beef är helt växtbaserad och innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige. Av: Annika Rådlund Källa: Max

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer