Max lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef
23 Maj 2019
![Max lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef](/max-lanserar-vaxtbaserade-burgaren-delifresh-plant-beef-148156/nyhet-files/Max_hamburgare_vegetarisk_delisfresh_plant_beef_nw.jpg)
Max har som mål att 50 % av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött, och till dags dato ligger försäljningen på närmare 40 %. Nu växlar burgarkedjan upp såväl meny som hållbarhetsarbete ytterligare i och med lanseringen av Delifresh Plant Beef, en växtbaserad burgare som lanseras på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark.
- Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.
Arbetet med att ta fram en ”köttburgare utan kött” började ta fart för tre och ett halvt år sedan. Sedan dess har man lanserat måltider i samma kategori som Crispy No Chicken och Crispy Nuggets – veganska alternativ som smakar kyckling.
- Arbetet med att kunna erbjuda våra gäster ett växtbaserat köttsubstitut inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016. Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare – nu är vi äntligen i mål, berättar Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Från och med den 23 maj kommer man kunna äta Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ genom att helt enkelt byta ut nötköttsburgaren. Även kampanjburgaren Spicy Avocado som gör comeback på menyn under sommaren kommer att finnas i fyra varianter; svenskt nötkött, svensk kyckling, halloumi eller med nya växtbaserade kött Delifresh Plant beef.
Delifresh Plant Beef är helt växtbaserad och innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige.
Av: Annika Rådlund Källa: Max
23 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"