Kock till Hammarbygårdens kök
12 Mar 2024
T
Tjänst och arbetsplats
Kock till Hammarbygårdens kök
Är du utbildad kock, har ett brinnande matintresse och tycker om att inspirera kollegor? Har du har passion för mat lagad från grunden och ett driv för att utveckla verksamheten med gästen i fokus? Då ska du söka tjänsten som kock hos oss! Det är ett arbete som är roligt, varierande och ett viktigt arbete där du verkligen gör skillnad.
Kostavdelningen
Inom Kostavdelningen i Karlskrona kommun tillagas dagligen cirka 12 000 lunchportioner till våra 63 kök som består av både förskolor, skolor och omsorgen. I Karlskrona kommun ser vi maten och måltiden som en del i ett större sammanhang. Vad vi äter, när vi äter och hur våra måltider ser ut påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande både idag och på lång sikt. Vi ska därför erbjuda goda förutsättningar för att främja hälsa och välbefinnande sett i ett livslångt perspektiv. Att den mat som serveras är näringsriktig och att råvarorna är av god kvalitet måste ses som en självklarhet.
Måltiden som helhet är dock inte bara en fråga om energi och rätt anpassade näringsämnen vid rätt tidpunkt. Det är också en källa till glädje och social kontakt och ska erbjuda en stunds avkoppling i vardagen. En förutsättning för att kunna uppskatta måltiden är att maten är väl tillagad, upplagd och serveras på ett aptitligt sätt samt att service och bemötande är bra.
Vi värnar om vår miljö och eftersom allt vi äter påverkar miljö och klimat strävar vi mot att servera klimatsmarta måltider.
Tycker du som vi när det gäller måltider och service? Då söker du till oss och kanske blir vår nya medlem i vårt fantastiska team!
Hammarbygården
Köket lagar och serverar dagligen middag till ca 250 pensionärer samt kvällsmåltid till ca 100 pensionärer. Restaurangen är öppen varje dag och där serveras ca 50 middag dagligen.
Arbetsuppgifter
I uppdraget som kock bär man ett ansvar över både beredning, tillagning och servering av goda, säkra och näringsrika måltider med hänsyn till miljön. Andra viktiga arbetsuppgifter som tillkommer är ansvaret över specialkost, brödbakning, delaktig i planering av matsedel och inköp, öppensinnad för tillagning av nya maträtter samt den dagliga hanteringen av både disk och städ av kök och matsal.
Kvalifikationer
• Tjänsten kräver kockutbildning inom storkök/restaurang eller erfarenhet som av arbetsgivaren värderar likvärdig.
• Erfarenhet av att laga mat i stora mängder erfordras.
• Stor kunskap/passion för matlagning, matkvalitet, miljötänk samt med gästen i fokus.
• Stor förståelse och kunskap om allergier
Du ska ha lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och är ansvarstagande. Tjänsten kräver god fysik. Du har goda kunskaper att tala, skriva och läsa svenska språket.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställningen
Anställningsform: Tillsvidare, heltid
Arbetstid: måndag-söndag, Köket har öppet alla årets dagar.
Tillträde: Enligt överenskommelse
För att få arbeta i Karlskrona kommuns kök krävs att du kan uppvisa ett utdrag ut belastningsregistret. Du kan beställa ett registerutdrag, här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2024. Rekryteringen kan komma att ske löpande.
Kontaktpersoner
Ola Walter, enhetschef, 0455-30 40 98
Facklig kontaktperson
Roger Thelin, Kommunal 0455-30 41 23
Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här, www.karlskrona.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/formaner/.
12 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: