Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kiviks Musteri lanserar Kiviks Sommelier

 
Kiviks Musteri lanserar Kiviks SommelierKiviks musteri lanserar Kiviks Sommelier Blomma och Kiviks Sommelier Skog. Den här veckan lanserar Kiviks Musteri två helt nya, alkoholfria drycker som går under namnet Kiviks Sommelier. Det är en vuxen måltidsdryck som passar perfekt till mat och ska fungera som ett smakfullt alternativ framför allt till vin men även till öl.

 Dryckerna, som finns i varianterna Blomma och Skog, är helt utan alkohol och har en spännande och intressant smaksättning. Precis som alla Kiviks Musteris produkter är de tillverkade i musteriet på Österlen.

Marknaden för alkoholfria drycker har exploderat de senaste åren. Utbudet av alkoholfri öl är numera enormt men substituten till vin har dock inte haft samma framgångsrika utveckling. Många uppfattar att de alkoholfria vinerna har en lägre kvalitet och utbudet av småflaskor med alkoholfria alternativ till vin är dessutom väldigt begränsat. Ofta vill både restauranger och privatpersoner kunna erbjuda portionsflaska till fördel för en stor flaska, då det ofta endast är en eller ett par i sällskapet som dricker alkoholfritt.

Därför lanseras nu måltidsdrycken Kiviks Sommelier – en premiumserie vuxna, alkoholfria drycker, framtagna för att förhöja smaken av god mat. Drycken kommer i klassiska glasflaskor av mindre storlek och finns i två smaker;

Skog – smaksatt med fläder, syrat granskott, krusbär, enbär och mastic som är en sorts kåda. Skog passar bra till lite mustigare maträtter.
Blomma – med smak av enbär, citrus, passionsfrukt och mango. Passar bra till mat såsom sallader, fisk och ljust kött.

- Det har varit otroligt viktigt för oss när vi utvecklat drycken att intensiteten av sötman och syran hos maten och drycken ska balansera väl säger Mikael Ek, Produktchef på Kiviks Musteri. Drycken passar till god vällagad mat, vare sig det är till hemmabjudningen, helgmiddagen, på restaurangen eller på bröllopsfesten. Därav namnet Sommelier avslutar Mikael.