Måns Zelmerlöws femte vinlansering är ett rosévin
14 Feb 2023

Vinet påminner om ett ljust sydfranskt rosévin, precis den stilen som han eftersökte, men det är tillverkat i Katalonien i Spanien.
Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är ett ljust, torrt och aptitretande rosévin som präglas av röda sommarbär, hallon, röda vinbär, persika och vattenmelon. Vinet, som både är ekologiskt och veganskt, har liksom tidigare lanseringar sitt ursprung i Katalonien i nordöstra Spanien där Måns utvecklade sitt redan starka intresse för dryck i landets rika mat- och vinkultur. Även detta vin är framtaget tillsammans med Barcelona Brands och Hermansson & Co.
- Alla mina viner är en hommage till min tid i Barcelona, där jag förälskade mig i atmosfären och den medryckande kulturen. Dofterna, de ljumma kvällarna, den inbjudande måltiden kring tapasbordet och de fantastiska vinerna som ackompanjerar smakerna är starka minnen jag försöker återskapa med mina viner, berättar Måns Zelmerlöw.
Den spanska druvan tempranillo är dominerande med sina 50 procent som backas upp av garnacha och smakrik syrah. Vinet har en låg sockerhalt om endast 0,15 g/100ml.
- Det är så nära ett rosé från Côtes de Provence man komma när det kommer till färg, smakprofil och karaktärsdrag, men med sitt alldeles egna uttryck från Barcelona kallar jag den lite skämtsamt ”Côtes de Barcelone”, fortsätter Måns Zelmerlöw.
Av de fem viner som han har varit med och tagit fram så säger han att han har varit allra mest delaktig i det här vinet, att han visste från början vad han eftersökte och var med i processen tills de hade fått det önskade resultatet.
- Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering! Vi har tagit fram ett rosévin i lättviktsflaska som både är ekologiskt, veganskt och, liksom tidigare lanseringar, med ett gediget hållbarhetstänk. Det är oerhört viktiga parametrar för mig, avslutar Måns Zelmerlöw.
14 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"