Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotellet placerar bikupor på taket utanför hotellets lobby

 
Hotellet placerar bikupor på taket utanför hotellets lobbyBikupor på taket av Clarion Hotel Arlanda.  Clarion Hotel Arlanda har låtit det installeras bikupor på taket i samarbete med Biman. Tillsammans har de som mål att kunna främja den biologiska mångfalden.

Runt om i världen har man sett en koloniförlust hos honungsbin på grund av förändrade klimat, skenande användning av giftiga bekämpningsmedel och livsmiljöer på grund av urban spridning.

– Som flygplatshotell är det viktigt för oss att bidra till den lokala miljön, och är därför extra stolta över samarbetet med Biman och bikuporna, säger Mirja Braun, VD för Clarion Hotel® Arlanda Airport.

Hotellet kommer ha en bikupa på taket utanför hotellets lobby. Det är ca 30-40’000 bin i en kupa, som förväntas kunna ge 20-40 kilo honung per år.

– I augusti räknar vi med att kunna använda honungen i hotelldriften. Som gäst kommer man se honungen i vår matlagning, på frukostbuffén, konferenser och som en speciell gåva till hotellgäster. Vi ser fram emot att kunna erbjuda den mest närproducerade och färska honungen, säger Emilia Ekberg, Marketing Coordinator på Clarion Hotel® Arlanda Airport.

Bina arbetar på en radie av ca 1,5 kilometer och kommer bidra till pollineringen i närområdet. Bina etablerades under maj 2024 tillsammans med den lokala biodlaren, Biman. Honungsbin stärker den biologiska mångfalden och gör närområden grönare och mer hållbara.Om Clarion Hotel Arlanda
Clarion Hotel Arlanda är en prisbelönt hotelldestination på terminalen på Arlanda flygplats. Hotellet erbjuder komfortabla rum, moderna bekvämligheter och enastående service för affärsresenärer, konferensgäster och fritidsresenärer


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer