Hotell och kontor får unik certifiering
6 Feb 2023

Fastighetsutvecklingsprojektet Hangar 5 i Brommastaden har miljöcertifierats enligt BREEAM, vilket innebär att fastigheten lever upp till höga krav på bland annat låg energiförbrukning, god ventilation och minskad resursanvändning. Kontors- och hotelldelen uppnår högsta nivå Outstanding, och handelsdelen i fastigheten uppnår Excellent, den näst högsta nivån i miljöcertifieringssystemet.
– Det här är en viktig milstolpe för Hangar 5. Vi har höga ambitioner för vårt hållbarhets- och klimatarbete och BREEAM-certifieringen är ett fint kvitto på att det ger resultat. Det är dessutom extra glädjande att Hangar 5:s kontors- och hotelldel når Outstanding-nivå på miljöcertifieringen, och att det är den första hotellbyggnaden i Sverige som gör det, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.
Hangar 5 har erhållit certifieringen bland annat genom ett aktivt klimatanpassningsarbete. Exempelvis uppsamling och rening av dagvatten vilket minskar risken för översvämningar och säkerställer att endast rent vatten släpps ut i naturen, samt tillskapande av grönytor som ger förbättrad biodiversitet samtidigt som det bidrar till trivsel och välmående.
I Sverige finns det totalt cirka 165 BREEAM-certifierade nya byggnader, och av dem är det endast nio som uppnått den högsta nivån Outstanding. Godkänd certifiering innebär att fastigheten utvärderats inom ett antal fastställda områden så som energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, byggnadsmaterial och avfallshantering.
6 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"